- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Місцеве самоврядування

– Чого, на Вашу думку, люди очікують від новообраних органів місцевого самоврядування?
– Перш за все – оперативного вирішення усіх актуальних проблем життєдіяльності громад району.
Серед безлічі важливих питань, які нам довірила вирішувати громада, на перше місце я поставив би залучення інвестицій, створення робочих місць, вирішення проблем галузей освіти, охорони здоров’я, культури.
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після обрання на посаду?
– Найближчим часом необхідно сформувати робочі органи районної ради та розпочати роботу з підготовки прийняття Програми соціально-економічного розвитку району та бюджету на 2011 рік. Тому в цій ситуації ми спільно з депутатським корпусом районної ради повинні бути особливо активними і відповідальними у виконанні своїх депутатських обов’язків.
– Які пріоритети визначили на перспективу?
– Ми повинні всіляко сприяти наповненню дохідної частини бюджету району, зокрема підтримувати розвиток економіки Пирятинського району.
Важливим вектором спрямування зусиль депутатського корпусу є налагодження конкретної співпраці з місцевими виробниками сільськогосподарської продукції, з тими, хто постійно працює в аграрному секторі, підтримує село і шанобливо ставиться до землі.
Серед пріоритетів – також розвиток сфери охорони здоров’я. Це і будівництво реанімаційного відділення, а також реалізація проекту створення на базі пологового відділення ЦРЛ Центру матері й дитини.
У сфері соціального захисту необхідно спрямувати зусилля на підтримку найбільш незахищених верств населення – одиноких непрацездатних пенсіонерів та інвалідів.
У вирішенні освітянських проблем необхідно проводити ремонти шкіл, закінчити облаштування сучасних топкових, що дасть реальну економію бюджетних коштів.
Необхідно також відроджувати сільські заклади культури. Слід системно приділяти увагу питанню збереження й відтворення природних ресурсів, покращення благоустрою наших населених пунктів.
Намагатимуся зробити все можливе, щоб ми працювали, як команда однодумців, для якої першочерговим буде відстоювання інтересів жителів району.
– Як особисто Ви і рада плануєте співпрацювати з райдержадміністрацією?
– Я особисто, виконавчий апарат, депутатський корпус районної ради шостого скликання свою діяльність маємо вбачати у тісній співпраці з районною державною адміністрацією. Тут необхідно зробити все, щоб наші дії були консолідовані, спрямовані на покращення життя районної громади.

Вікторія БЕЗДУДНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]