- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Місцеве самоврядування

– Чого, на Вашу думку, люди очікують від новообраних органів місцевого самоврядування?
– Скажу відверто: наші виборці не повинні лише чогось очікувати від нової влади, вони мають право вимагати від неї вирішення конкретних проблем. Головне, що, навіть втомлені багаторічними обіцянками, люди ще не розучилися довіряти й сподіваються на покращення життєвого рівня, на те, що більше не залишатимуться наодинці зі своїми негараздами. І я, як представник цієї влади, вірю, що зможу виправдати їхні сподівання.
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після обрання на посаду?
– Звісно ж, один в полі не воїн, а тому нині я дуже ретельно формую надійне коло однодумців. Працюючи заступником голови районної ради, бачив роботу депутатських комісій зсередини, тож сьогодні докладаю максимум зусиль, щоб рада змогла працювати справді, як дієвий механізм.
– Які пріоритети визначили на перспективу?
– Моя передвиборна програма – це, по суті, і є стратегічний план на майбутнє. Одним із найголовніших питань для нас є відновлення системи водопостачання та водовідведення в районному центрі. Намагатимусь виправдати й сподівання виборців щодо будівництва зупинки залізничного транспорту. Плануємо очистку річки Тагамлик та облаштування пляжу, реконструкцію парку в районному центрі та будівництво фонтана.
У кожному населеному пункті Машівського району є неосвітлювані вулиці, тож вирішити цю проблему – одне з наших першочергових завдань.
Як людині, яка працювала головним лікарем ЦРЛ, мені достеменно відомі негаразди медичної галузі. Нині головний заклад охорони здоров'я району терміново потребує технічного переоснащення. Необхідно придбати рентгенівський апарат, відремонтувати апарат УЗД, автомобіль “швидкої допомоги”, провести реконструкцію та ремонти приміщень.
Справою честі вважаю піклування про людей похилого віку. У планах – розширення відділення медико-соціальної реабілітації для оздоровлення пенсіонерів та інвалідів, розвиток програми “Соціальне таксі”, що забезпечить безкоштовний проїзд пенсіонерів та інвалідів із сіл району.
На порядку денному – капітальний ремонт приміщення РБК, музичної школи, покрівлі дитячого садка “Калинка”, спортивного та актового залів школи. Також вкрай необхідно придбати два шкільних автобуси, навчальне обладнання.
Серед пріоритетів – ремонт сільських доріг.
– Як особисто Ви і рада плануєте співпрацювати з райдержадміністрацією?
– Зважаючи на власний досвід, оскільки мені довелось працювати й у виконавчій, і у представницькій гілках влади, добре вже знаю, що лише спільна наполеглива праця дає можливість реалізувати задумане. Нині в нашому районі така співпраця налагоджена і є досить конструктивною.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]