- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Прес-конференції

– Є два шляхи: нинішні власники ринків свою власність або передадуть в оренду комунальному підприємству, засновником якого стовідсотково буде Полтавська міська рада, або продадуть її цьому підприємству за ринковою ціною.
За словами Ірини Мироненко, площа перед книжковим ринком забудовуватися не буде – на ній лише проводитимуть святкові ярмарки. Очікується й зниження ринкового збору – причому не лише на книжковому ринку, а й на інших, які перейдуть до міської комунальної власності.
Олександр Мамай повідомив, що ринками опікуватиметься міське комунальне підприємство, яке діятиме на основі раніше створеного – зміниться лише назва. Більшість грошей, які підприємство зароблятиме, витрачатимуться на реалізацію різних проектів, спрямованих на підтримку соціально незахищених членів полтавської громади – інвалідів, пенсіонерів, багатодітних родин, а також центру реабілітації дітей-інвалідів.
Нинішню ситуацію навколо Центрального ринку Олександр Мамай прокоментував так:
– Днями я направив прокуророві міста Полтави листа і сподіваюся, що на найближчу сесію міської ради буде винесено протест прокурора на рішення міської ради попереднього скликання про продаж земельної ділянки, на якій розташований Центральний ринок. У подальшому плануємо повернути землю в комунальну власність і запросити державних експертів, щоб визначити реальну вартість ділянки.
У планах міської влади – й створення єдиного комунального підприємства замість існуючих ЖЕДів.
Олександр Мамай пообіцяв тримати на постійному контролі роботу громадського транспорту і повідомив, що завдяки досягнутим міською владою із перевізниками домовленостям до кінця грудня і протягом січня перевезення соціально незахищених верств населення в автобусах, які курсують по кільцевому маршруту, здійснюватиметься безкоштовно. Бажання міських перевізників суттєво підвищити ціну на проїзд у громадському транспорті Олександр Мамай назвав безпідставним та пообіцяв оптимізувати міські автобусні маршрути і повідомив, що питання видачі ліцензій на транспортне перевезення пасажирів у межах міста планується передати під юрисдикцію комунальному підприємству “Полтаваелектроавтотранс”.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]