- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Круглий стіл”

Як зазначалося представниками громадських організацій, Бюджетним кодексом України (зокрема статтею 87) визначено вичерпний перелік громадських всеукраїнських організацій, які можуть отримувати державне фінансування, що призводить до значної фінансової скутості неурядових організацій. Також висловлювалися нарікання на нині існуючий механізм фінансування НУО, відсутність законодавчо стимульованої діяльності приватного сектора економіки щодо благочинної діяльності через громадські організації. Було озвучено недовіру інституцій громадянського суспільства до принципів фінансування державою неурядових організацій.
Питання актуальності поглиблення довіри до влади порушувалося представниками владних структур. Зокрема, як зазначив у своєму виступі начальник головного управління інформаційної та внутрішньої політики Полтавської облдержадміністрації Микола Перепелиця, у контексті проголошених Президентом України Віктором Януковичем ініціатив проведення у 2011 році адміністративної реформи, неминучим є питання скорочення бюрократичного апарату та передачі низки повноважень держави саме організаціям громадянського суспільства. Отож постає питання консолідації державних коштів, що спрямовуватимуться на фінансування громадських організацій, у єдиний Національний фонд підтримки громадянського суспільства зі своїми представництвами у регіонах, концепцію якого запропонували організатори обговорення.
Висловлені присутніми пропозиції щодо поглиблення співпраці влади та громадськості буде покладено в основу майбутньої державної концепції співпраці органів виконавчої влади з неурядовими організаціями.

Головне управління інформаційної та внутрішньої
політики облдержадміністрації
Print Friendly, PDF & Email [1]