- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Виробництво і соціальна сфера

Переробка цукрової сировини – хоч і основний, але не єдиний напрямок діяльності ВАТ “Ланнівський цукровий завод”. Товариство традиційно опікується соціальною сферою селища, дбає про вирішення нагальних проблем місцевої громади.
– Ми регулярно надаємо кошти на ремонт закладів освіти, культури, медицини, – зазначив голова правління ВАТ “Ланнівський цукровий завод”, депутат обласної ради Олександр Тимоха. – Наприклад, у цьому році за рахунок підприємства відремонтували дах, опалювальну систему місцевого Будинку культури, пофарбували в ньому вікна, полагодили селищну артезіанську свердловину. Також був зроблений частковий ремонт приміщень спортзалу, школи. До нас із проханням виділити гроші на ремонт шкільних комп’ютерів звернулася директор місцевої школи Надія Олександрівна Кудрявцева – не відмовили, допомогли.
ВАТ “Ланнівський цукровий завод” фінансує й підвезення до школи дітей із навколишніх сіл, надає продукти для двох дитячих садочків. Не залишаються поза увагою цукровиків і місцеві заклади охорони здоров’я: нещодавно були виділені кошти на облаштування в селі Чалівці Ланнівської сільської ради виїзного пункту прийому лікаря.
У Ланній завершується будівництво церкви Святого Благовірного Олександра Невського, яке триває вже кілька років. Гроші на її зведення пожертвували місцева громада і ВАТ “Ланнівський цукровий завод”. Товариство долучилося й до спорудження іншої православної церкви – у селі Верхня Ланна.
– Храм у Ланній буде унікальний – двох'ярусний, – розповів Олександр Тимоха, який особисто опікується будівництвом. – Його спорудження благословив Високопреосвященніший архієпископ Полтавський і Миргородський Филип. Відкриття церкви заплановане на наступний рік.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]