- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Охорона здоров’я

Вітаючи гостей, голова обласної ради Володимир Марченко підкреслив пріоритетність розвитку галузі медицини у діяльності обласної ради і побажав учасникам плідної роботи та обміну досвідом.
Заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Лисак зупинився на сучасному стані системи охорони здоров'я. Серед основних складових реформування медицини він назвав розвиток мережі сільських лікарень, укомплектування їх сучасним медичним обладнанням та кваліфікованим персоналом. Віктор Лисак також наголосив на необхідності створення амбулаторій сімейної медицини на базі дільничних лікарень та ФАПів у населених пунктах, де проживає понад 1000 людей. За попередніми розрахунками фахівців, від оптимізації медичної мережі в Полтавській області можна досягти економічного ефекту близько 12,4 млн грн на рік.
Голова асоціації лікарняних кас України, доктор медичних наук Валентин Парій розповів про роль та місце лікарняних кас України в реформуванні системи охорони здоров'я. До речі, на Полтавщині, попередньо вивчивши досвід інших регіонів, у 2003 році силами медиків було створено "Лікарняну касу", яка донині успішно функціонує.
Представники  німецької делегації Клаус Баєр, Армін Флор та Стефан Родер розповіли про особливості та проблеми медичного страхування в Німеччині. Було наголошено на співпраці з медиками Полтавщини у напрямку реформування галузі. Одним із найактивніших полтавців, які працюють у цьому напрямку протягом багатьох років поспіль, німецькі гості на-звали головного лікаря 4-ї міської лікарні м. Полтави, депутата обласної ради Леоніда Куроєдова. Тому від імені німецьких колег Клаус Баєр нагородив Леоніда Федоровича Почесним значком "Для лікарів, які зробили внесок у медичну допомогу".
Під час обговорення учасниками конференції було внесено декілька конструктивних пропозицій. Зокрема, про необхідність прискорення прийняття Верховною Радою України закону про медичне страхування, створення єдиної Асоціації лікарів.
У роботі конференції взяв участь заступник голови – керівник апарату облдерж-адміністрації Валерій Пархоменко.

Прес-центр головного управління
охорони здоров'я облдержадміністрації
Print Friendly, PDF & Email [1]