- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

У постійних комісіях обласної ради

Головне питання, яке депутати  розглядали в обласному ліцеї-інтернаті для обдарованих дітей із сільської місцевості імені А.С.Макаренка, стосувалося саме цього закладу. Йшлося про впровадження на його базі обласної Програми
“Пілотний проект “Школа майбутнього” на 2006–2012 роки, прийнятої обласною радою.
Як поінформував директор ліцею-інтернату Валерій Шульга, загальна вартість заходів Програми становить понад 11 мільйонів гривень. З часу її прийняття заклад отримав із обласного бюджету
3226,1 тис. грн. На ці кошти проведено добудову навчального корпусу, відремонтовано та оснащено навчальні кабінети, лінгафонну комп’ютерну лабораторію з вивчення іноземних мов. У закладі сьогодні навчаються 244 учні, у 9–11-х класах отримують знання 72 ліцеїсти з одинадцяти районів області. Дітям створено гарні умови для навчання, проживання та реалізації творчого потенціалу.
Серед проблем закладу – відсутність житла для педагогів, набір до ліцейних класів.
Обговорюючи питання, заступник голови обласної ради Петро Ворона, депутати Іван Омельченко, Любов Єрмак звернули увагу на необхідність налагодження тісної співпраці ліцею з Полтавським національним педагогічним університетом імені В.Г.Короленка та національним технічним університетом імені Юрія Кондратюка.
Про необхідність будівництва житла для вчителів закладу вели мову голова комісії Іван Гальченко, депутат Оксана Черкас.
Комісія схвалила виконання обласної Програми “Пілотний проект “Школа майбутнього” на 2006–2012 роки та рекомендувала облдержадміністрації внести зміни до цієї Програми, передбачивши будівництво на території ліцею-інтернату будинку для педагогічних працівників.
На пропозицію голови комісії Івана Гальченка адміністрації обласного ліцею-інтернату імені А.С.Макаренка рекомендовано організувати рекламні заходи серед сільської учнівської молоді за участю випускників та ліцеїстів.
Також у ході засідання депутати розглянули звіти керівників про виконання показників ефективності використання майна і прибутку підприємств, установ і організацій, які знаходяться в оперативному управлінні управління культури, управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації: директора Гадяцького училища культури імені І.П.Котляревського Анатолія Несменчука, директора обласної дитячо-юнацької реабілітаційно-спортивної школи інвалідів Сергія Калайди, начальника обласного центру з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт” Олександра Верещаки.
Комісія підтримала звернення групи депутатів – членів оргкомітету обласної премії імені І.П.Котляревського – та рекомендувала обласній раді збільшити розміри обласних премій, заснованих Полтавською обласною радою.

Прес-служба обласної ради
Print Friendly, PDF & Email [1]