- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

У постійних комісіях обласної ради

Депутати заслухали та проаналізували звіти про фінансово-господарську діяльність керівників Глобинського видавництва "Поліграфсервіс" Віктора Середи, видавництва "Гадяч" – Галини Гребенник, видавництва "Полтавський літератор" – Анатолія Карпенка, комунального магазину "Планета" – Ірини Соловйової, а також визначили основні причини недостатньої прибутковості цих об'єктів спільної власності територіальних громад області.
Звіти керівників комісія взяла до відома.
Далі депутати розглянули стан фінансування програми розвитку інформаційної сфери, книговидання та книгорозповсюдження у Полтавській області на 2008–2010 роки. Як повідомив начальник головного управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Микола Перепелиця, на реалізацію заходів програми передбачалося 8,2 мільйона гривень. Утім, протягом 2008–2010 років фактично було виділено 5,4 мільйона гривень, або 66% від запланованого обсягу коштів. Для  забезпечення своєчасного виходу газет та соціально значущих видань облдержадміністрація внесла до обласної ради відповідний проект рішення сесії, яким передбачено продовження терміну дії програми на 2011 рік, зі змінами та доповненнями. Зокрема,  наступного року пропонується профінансувати її в обсязі 2,5 мільйона гривень.
Комісія ухвалила підтримати даний проект рішення сесії, рекомендувавши, на пропозицію депутата Олега Пустовгара, включити до заходів програми на 2011 рік надання фінансової підтримки краєзнавчому періодичному виданню "Край" для закупівлі накладу газети та передачі до бібліотек області.
Погодили також перелік книг, які планується видати за кошти обласного бюджету та направити до бібліотек.
Депутат Володимир Микійчук звернув увагу головного управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації на необхідність вдосконалення механізму визначення поліграфічних підприємств для випуску соціально значущих видань.
Депутати підтримали клопотання  названого  управління щодо виділення з обласного бюджету коштів на погашення заборгованості комунального видавництва "Кобеляки" за природний газ.

Прес-служба обласної ради
Print Friendly, PDF & Email [1]