- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Виставки

– Однією з особливостей цього заходу є те, що серед учасників домінують виробники, які демонструють свою продукцію, доводять її переваги, так би мовити, з перших уст, без посередників, і мають можливість реалізувати покупцеві, – за-значив, відкриваючи виставку, президент торгово-промислової палати Володимир Чорнокондратенко.
– Міська рада завжди підтримувала й надалі всіляко підтримуватиме вітчизняних виробників, – наголосив перший за-ступник міського голови Полтави Валентин Герасименко. – Адже від їхньої ефективної роботи залежить добробут кожного мешканця міста і всієї громади загалом.
У цьогорічному ярмарку взяли участь 65 товаровиробників із 14 областей України. Полтавці та гості міста мали змогу ознайомитися з широким спектром товарів харчової, переробної галузей, виробів легкої промисловості й придбати їх за помірними цінами. Особливою була експозиція полтавських підприємств, адже для них це – своєрідний звіт напередодні Дня міста про роботу впродовж року.
– Такі заходи допомагають популяризувати продукцію, – переконаний генеральний директор ТОВ "Завод ГРЛ" Микола Трощак. – І торік саме після ярмарку в нас були заявки на виготовлення продукції відразу з кількох регіонів України. Нині намагаємося повернути стратегічні позиції підприємства на українському ринку.
– Ми уже третій рік поспіль беремо участь у "Полтавському ярмарку", – розповідає продавець хлібобулочної продукції Полтавського хлібозаводу "Південний" Тетяна Марченко. – Після чергової виставки у нас, як правило, з'являються нові клієнти, зростає й кількість замовлень на виготовлення тортів і короваїв.
– Попит на нашу продукцію починається з виставкового павільйону, – поділилася своїми міркуваннями начальник відділу збуту і постачання Полтавського промислового виробничо-трикотажного об'єднання "Мрія" Катерина Гаврильєва. – Хтось купив наш виріб, похвалився сусідові, той розповів своєму знайомому. І таким чином поступово формується імідж підприємства. Тим більше, що він підтверджений високою якістю продукції.
На виставці відбулося урочисте вручення відзнак полтавським виробникам якісної продукції, що вибороли нагороди в рамках конкурсу "Полтавська марка", організаторами якого є Полтавська торгово-промислова палата, міська рада та ДП "Полтавастандартметрологія". Основна мета конкурсу – стимулювання підприємств, що виготовляють конкурентоспроможну продукцію, досягли успіху в освоєнні ринку та приділяють велику увагу управлінню якістю. Його проводять уже одинадцятий рік поспіль. За цей час понад 400 вітчизняних товарів і послуг, які представляли 70 суб'єктів підприємницької діяльності, ставали номінантами й переможцями конкурсу. Вони отримували право використовувати товарний знак "Полтавська марка" у рекламі дипломованих товарів упродовж календарного року.
Завтра "Полтавський ярмарок" завершить свою роботу.

Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]