- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Демократичні традиції України

– Виставка засвідчує: утвердження демократичних засад – надзвичайно важливий процес для розвитку суспільства і формування його як громадянського. Бажаю, щоб ми ні на крок не відступали від демократичних цінностей. Їх треба захищати і розвивати, тоді наша держава буде успішною.
До експозиції увійшло близько 100 експонатів. «Це матеріали, що засвідчують головні етапи демократичного розвитку від часів античності до сьогодення. Вони подані у всеукраїнському процесі та підкріплені полтавськими матеріалами, які ми підібрали таким чином, щоб люди мали уявлення про політичні й демократичні процеси, що відбувалися у другій половині 1980-х та на початку 1990-х років», – розповів заступник директора Державного архіву в Полтавській області Тарас Пустовіт.
На стендах – матеріали, що розповідають про державотворчі процеси на території нинішньої України. Це часи Київської Русі, Козаччини, Української Народної Республіки, другої половини ХХ століття. Зокрема, представлені праці відомих істориків, портрети видатних земляків, які наближали нашу державу до незалежності. На фотографіях – Микола Міхновський, Симон Петлюра, Василь Симоненко, Олесь Гончар.
Заступник директора з наукової роботи музею Володимир Мокляк зауважив, що виставка підготовлена на основі методичних рекомендацій, розроблених Інститутом історії України Національної академії наук України і надісланих до Полтави Кабміном.

Тетяна ПОНОМАРЕНКО
Журналіст
Print Friendly, PDF & Email [1]