- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавцям повертають зароблене

Лише впродовж липня, за словами заступника голови облдержадміністрації Олександра Коваля, зарплатні борги зменшилися на 12,2%. Згідно з динамікою погашення заборгованості з виплати заробітної плати економічно активними підприємствами в порівнянні з даними станом на 1.03.2010 р. Полтавська область посідає друге місце після Дніпропетровської.
Повністю виплатили зарплату своїм працівникам підприємства ВАТ “Полтаватрансбуд”, ВАТ “Полтавський дослідний механічний завод”, ПП “Житлове управління С”, КАТП-1628, КП “Спеціалізована монтажна експлуатаційна дільниця”, ТОВ “ВКФ “Горизонт”, ВАТ “Шліфверст”, ДП НАК “Надра України” “Миргороднафтогазрозвідка”, Механізована пересувна міжрайонна шляхова колонна №11, СБК “Бір”, ПП “Зінаст’ян”.
“У той же час в області є підприємства, які мають борги із зарплат. Зокрема це – підприємства державної форми власності. Ми звернулися до керівництва центральних органів влади з проханням допомогти в межах компетенції у вирішенні питання погашення заборгованості з виплати зарплат на цих підприємствах”, – відзначив Олександр Коваль.
Починаючи з березня цього року, в області жодного разу не нарощувалися, а лише зменшувалися борги із зарплат, адже облдержадміністрація до вирішення цього питання підійшла системно і комплексно. Питання з погашення заборгованості з виплати зарплат розглядалося на розширених засіданнях колегії облдержадміністрації у червні та липні. Змінено підхід до організації роботи тимчасової комісії. У постійному режимі працює обласна робоча координаційна група з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, засідання якої проходять в обласній прокуратурі за участю першого заступника прокурора області.
Тимчасові робочі групи створені й при обласних галузевих управліннях. Їм доручено проаналізувати фінансово-економічну діяльність кожного підприємства-боржника і визначити перспективи та механізми погашення зарплатних боргів. Запроваджений і відпрацьований моніторинг виплати поточної заробітної плати, аби попередити можливі загрози виникнення нових боргів, повідомив Олександр Коваль.
“Працівники не повинні кредитувати своїх роботодавців – власників підприємств, а отримувати вчасно заробітну плату, як і передбачено трудовим законодавством. Тож погашення боргів перед працівниками підприємств, установ, організацій області є пріоритетом у роботі обласної влади та знаходиться на постійному контролі Президента України Віктора Януковича”, – наголосив заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль.

Тетяна СЕПІТА
Прес-служба облдержадміністрації
Print Friendly, PDF & Email [1]