- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавщина запрошує інвесторів

Успіх залучення інвестицій залежить передусім від інформації про наявність вільних земельних ділянок, зазначила Олена Адамович. Однак в області не лише створили відповідний реєстр, а в прагненні полегшити діяльність інвесторів на першому, складному, етапі провели їх паспортизацію з аналізом інфраструктури, наявності транспортного сполучення, комунікацій, кадрових ресурсів. На той випадок, якщо потрібних фахівців немає, досягнуто домовленості з обласним центром зайнятості про підготовку людей за певною спеціальністю.
Серед заходів, що сприятимуть інвестуванню, передбачено також індивідуальний супровід інвесторів при реєстрації суб’єкта господарської діяльності. Для цього у рамках нещодавно створеної ради з питань залучення інвестицій при облдержадміністрації, до якої увійшли керівники всіх обласних структур, що є дозвільними й контролюючими, при виникненні ситуативних проблем у інвесторів для їх вирішення будуть створюватися фокус-групи. Покликана полегшити подолання чиновницьких бар’єрів і форма роботи з інвестором за принципом організаційної єдності у форматі “єдиного вікна”. Такий формат буде запроваджено як на обласному рівні, так і на рівні районів.
Водночас, наголосила Олена Адамович, організаційні заходи з залучення інвестицій будуть більш дієві за умови зміни “інвестиційного” законодавства. Ці надії фахівці пов’язують зокрема й із прийняттям Податкового кодексу.
Вказані заходи розроблено в рамках програми з залучення інвестицій у розвиток Полтавської області до
2015 року.

Людмила САМОЙЛОВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]