- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Покуштували меду досхочу, пісень солодких заспівали…

Продукцію бджільництва представили понад 30 родин пасічників із Полтавського, Котелевського, Шишацького, Чутівського районів та Полтави. На вибір покупців – тільки найкращий урожай: мед гречаний, липовий, квітковий, коріандровий, травневий, з білої акації, соняшнику… У сотах і без – хто як любить. Один літр квіткового нектару коштував 50 гривень.
Для лікування можна було купити прополіс. Народні умільці пропонували людям вироби з воску: свічки різноманітних форм і розмірів, фігурки тварин. Любителям медових напоїв також було з-поміж чого вибрати.
Аби бджолині дари стали ще кориснішими, отець В’ячеслав, священик Української Православної Церкви Київського Патріархату, окропив їх святою водою.
Найбільше людей вишиковувалось біля намету з медом родини Воронух із Полтави.
– Наша сім’я займається бджільництвом років 20. Цю професію ми успадкували від батька моєї дружини, – розповів пасічник Володимир Воронуха. – Вулики ставимо у Кобеляцькому районі. З одного можемо зібрати за сезон понад 100 кг меду.
На святі побували представники обласної та міської влади.
– Я вдячний усім, хто має благородну професію пасічника. Адже мед дає людям фізичну і духовну силу. Бажаю, щоб він завжди був на столі у кожній родині нашого краю, – сказав, вітаючи учасників свята, міський голова Полтави Андрій Матковський.
Організувала свято обласна спілка пасічників. Її голова Наталія Сенчук привітала бджолярів із майбутнім професійним святом, яке відзначається 19 серпня, побажала мати завжди якісний медовий “урожай”.
Кращих бджолярів нагородили почесними грамотами та іншими відзнаками. Потім людей розважали виконавці міського Будинку культури, творчого центру Наталії Май. Незабутні враження у глядачів лишились від виступу діток, переодягнених у костюми бджілок-трудівниць. Дівчата в українському національному вбранні пригощали всіх медом. Тож солодкий присмак дійства залишиться з полтавцями до наступного року.

Тетяна ПОНОМАРЕНКО
Журналіст
Print Friendly, PDF & Email [1]