- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Медово пахне свіжий коровай

Під синім небом, на березі тихоплинної Ворскли, були і жовте колосся, і виставки сучасної сільськогосподарської техніки та робіт місцевих народних умільців, і виставки-представлення сільськогосподарських та фермерських підприємств…
– Мир вашому дому, хліб вашому столу, – такими словами розпочав свято почесний староста, досвідчений хлібороб Василь Безкоровайний.
І за доброю традицією гостей зустріли короваєм із зерна нового врожаю.
– Технічний прогрес впевнено рухається вперед, наша промисловість випускає телевізори, фотоапарати, комп’ютери. Але ніхто не навчився випускати зерно. Тільки хліборобам і природі це під силу, – наголосив виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Володимир Онищенко. – Полтавські хлібороби зібрали вже більше мільйона тонн зерна. І хоч урожайність дещо нижча минулорічної, та це компенсується високою якістю збіжжя.
Від депутатського корпусу обласної ради хліборобів привітав заступник голови обласної ради Іван Момот. Він побажав здобутків на хліборобській і життєвій ниві.
За високі результати у праці Почесними грамотами облдержадміністрації відзначено керівників сільгосппідприємств – Миколу Сердюка (СТОВ “Здобуток”), Василя Гордійка (ПСПА “Урожай”), Івана Байбару (СТОВ “Бережнівське”), Почесною грамотою обласної ради – Миколу Андрієнка (СК “Радянський”).
До речі, у СК “Радянський” вирощено найвищий урожай ранніх зернових культур – по 41,8 ц/га (озимої пшениці – 48,6 ц/га). Це господарство стало переможцем жнив-2010. Призові місця також зайняли СТОВ “Здобуток” і ПСПА “Урожай”. Серед фермерських господарств кращі результати мають СФГ “Відродження”, СФГ “Шанс”, СФГ “Ліс”. Вшанували на святі кращих комбайнерів, водіїв, спеціалістів, вручили їм почесні грамоти та подарунки.
– Існує традиція вшановувати хліб та людей, які його вирощують, – зазначив голова райдержадміністрації Анатолій Таранушич. – Як говорить народна мудрість, хліб на столі – радість у домі. Всупереч випробуванням – природним й економічним – урожай успішно зібрано, й розпочалась підготовка до осіннього засіву.
Хліборобів привітали голова районної ради Володимир Жуков, керівники органів виконавчої влади й місцевого самоврядування, представники сусідніх районів.
Кобеляцька земля пишається не тільки досвідченими аграріями, а й молодим поколінням, представники якого – Олександр Попруга, Костянтин Левченко та Артур Гура дали клятву хлібороба й запевнили, що люблять землю і вирощуватимуть на ній високі врожаї.
Почесну місію обмолотити останній сніп жнив-2010 доручили комбайнеру ПСПА “Урожай” Валерію Пастухову.
Наталя ПУЗИНА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]