- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Соціальний захист

Органами праці та соціального захисту населення області постійно проводиться значна робота, спрямована на забезпечення виплати цієї винагороди. У 2009 році її отримали 423 жінки, яким звання було присвоєно того ж року. Загальна сума виплат становить 2877,7 тис. грн.
Для забезпечення своєчасної виплати вказаної винагороди 9 червня 2010 року Урядом прийнято постанову, якою затверджено Порядок використання у 2010 році коштів, передбачених у Державному бюджеті для виплати одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України “Мати-героїня”.
Зазначеним Порядком передбачено протягом I–III кварталів 2010 року провести виплату винагороди жінкам, яким почесне звання присвоєно у 2004–2009 роках та які не отримали винагороди в 2008-му та в 2009 роках; протягом IV кварталу – жінкам, яким почесне звання присвоєно у 2010 році.
 При цьому необхідно звернути увагу, що у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму розмір одноразової допомоги жінкам, яким почесне звання присвоєно у 2010 році, збільшено і становить 8690 грн.
Для отримання винагороди жінка, якій присвоєно почесне звання, або уповноважена нею особа подає до органу соціального захисту за місцем реєстрації заяву про виплату винагороди із зазначенням способу виплати (через державне підприємство поштового зв'язку або шляхом перерахування коштів на особистий банківський рахунок); копію сторінок паспорта з даними про прізвище, ім'я та по батькові, місце реєстрації; копію посвідчення “Мати-героїня”.
Питання виплати винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України “Мати-героїня”, в області – на особливому контролі.

Людмила КОРНІЄНКО
Начальник головного управління праці та соціального
захисту населення облдержадміністрації
Print Friendly, PDF & Email [1]