- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Виконавча влада

Усього ж до ТОВ "Сорочинський ярмарок"  надійшло 620 заявок, зокрема, свою продукцію планують представити 160 підприємств (із них 30 – сільськогосподарські), 180 приватних підприємців та 280 майстрів народних промислів.  
Водночас, за словами Михайла Бугрія, через відносно високу орендну ставку досить повільно надходять заявки від постійних учасників дійства.
Цінове питання викликало дискусію в учасників наради, зокрема, перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Онищенко та голова обласної ради Володимир Марченко були одно-стайними щодо перегляду цін, особливо що стосується майстрів народних промислів, які навряд чи спроможні платити високу орендну ставку.
Учасники наради також проаналізували, на-скільки інфраструктура Сорочинського ярмарку готова до проведення дійства. Зокрема, проблемними питаннями залишаються благоустрій території Великих Сорочинців, водопостачання села та ярмаркової території. Перший заступник голови ОДА Володимир Онищенко, який проводив апаратну нараду, поставив чітку вимогу вирішити ці та інші організаційні питання вже до початку серпня.      
Також у ході апаратної наради було підбито підсумки весняного призову на строкову військову службу. Як повідомив обласний військовий комісар Микола Авраменко, із Полтавщини до лав Збройних сил України призвано 930 чоловік. Таким чином, за словами Миколи Авраменка, Полтавщина стовідсотково виконала план весняного призову. Неприємним фактом стало те, що майже 2000 юнаків так і не з'явилися до пунктів призову. Втім, як повідомив обласний військовий комісар, 70% із них не придатні до служби у ЗСУ за станом здоров'я чи морально-діловими якостями. Проте в цілях підвищення громадської свідомості та дисципліни "прогульників" притягуватимуть до адміністративної, а в окремих випадках – і до кримінальної відповідальності.
Учасники апаратної наради обговорили також ряд інших питань життєдіяльності Полтавщини.

Євген ЛОПУШИНСЬКИЙ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]