- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Євроінтеграція

Разом із студентами з офіційним візитом до Технічного університету Брауншвайга завітав і ректор Кременчуцького державного університету Михайло Загірняк, який мав багато зустрічей та розмов із професорами, фахівцями та президентом навчального закладу щодо подальшого розвитку міжнародної співпраці.
У рамках таких домовленостей нещодавно у Кременчуці впродовж тижня тривала Літня школа на тему "Моделювання динамічних систем". Її учасниками стали студенти-магістри, аспіранти та молоді викладачі декількох технічних кафедр. Лекції англійською мовою читав професор, доктор технічних наук Георг Петер Остермаєр, директор Інституту динаміки і коливань Технічного університету Брауншвайга.
Як зазначив Михайло Загірняк, метою таких занять є набуття базових знань, які дозволять створювати сучасні моделі динамічних систем із максимальним наближенням до реальності.
Навчання проводилося на основі програми "Plan", розробленої самим професором Остермаєром і подарованої українським колегам. Тож у Кременчуці сподіваються, що такі заходи стануть звичним явищем у державному університеті, який останнім часом досить плідно працює в напрямі розвитку міжнародної співпраці та євроінтеграції.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]