- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтава і полтавці

Скарб знайшли далеко не всі фіналісти. Коли його почали діставати з води, мішок розірвався, і гроші посипалися в річку… Перше місце в марафоні посів учасник, якому дісталось 5000 гривень, друге – 3600, третє – 3110. Решті також дещо перепало, проте власник навіть 100 гривень вважався переможцем.
Фінальна частина марафону продовжилася дійством на Театральній площі. Там урочисто нагородили переможців квесту. Потім вони обрали красуню "Скарбу Мазепи", віддавши їй найбільше монет. Нею стала Ірина Кобець, яка захоплюється моделюванням одягу. Дівчина виграла путівку на двох до Парижа та діамант. Окрім цього, страхова компанія "Провідна" вручила їй поліс на суму 50 тисяч гривень. Загалом до фіналу конкурсу потрапило 16 осіб.
Упродовж заходу глядачі брали участь у різноманітних конкурсах та вигравали цінні призи. Їх розважали співочі й танцювальні колективи. На сцені виступили переможниця проекту "Україна має талант!" Олена Ковтун та гурт "Танок на майдані Конго".
Квест пройшов при підтримці міського голови Полтави  Андрія Матковського. Продюсером дійства став телеведучий "5-го каналу" Олег Дейнека.
Марафон "Скарб Мазепи" потрапить до Книги рекордів України, адже на ньому розігрувався найважчий грошовий приз – 280 кілограмів монет.
***
Мешканці обласного центру та гості міста вшанували пам'ять загиблих у Полтавській битві. З нагоди
301-ї річниці баталії керівники області, Полтави, духовенство, представники громадських організацій та підприємці поклали квіти до пам'ятників, споруджених на честь полеглих.
У Сампсоніївському храмі, що знаходиться на території музейного комплексу, відслужили літургію. Громадськість поставила свічки за упокій полеглих воїнів. Біля Ротонди примирення кожні п'ятнадцять хвилин змінювалася почесна варта, одягнена у костюми солдатів країн – учасниць баталії.
Заходи супроводжувались виступами ансамблю старовинної музики міського Будинку культури. Для гостей звучали твори ХVІІІ століття. А вночі пройшов туристичний захід "Ніч у музеї", під час якого відбулося вражаюче файєр-шоу.
Тетяна ПОНОМАРЕНКО

Журналіст
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]