- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

АПК. Інвестиції

Олександр Удовіченко наголосив на необхідності створення в районах області відповідної бази для залучення інвесторів; на тісній співпраці гілок влади, сільгосппідприємств і сільських рад щодо впровадження та реалізації програм розвитку тваринництва та інших напрямків сільськогосподарської  діяльності; на удосконаленні роботи створених у районі обслуговуючих сільгоспкооперативів; розвитку великотоварного сільгоспвиробництва, зокрема на прикладі цеху з відгодівлі свиней у селі Оболонь. Все це, в свою чергу, в подальшому позитивно позначиться на розвитку соціальної сфери сільських населених пунктів. “Збалансований розвиток різних галузей сільського господарства забезпечить відчутний економічний результат”, – підкреслив голова облдержадміністрації.
Він також зазначив, що великою проблемою є чи не найнижчий показник по області щодо газифікації сіл Семенівського району, пообіцявши фінансову допомогу з обласного бюджету в першу чергу чотирьом селам: Заїчинцям, Василівці, Білякам, Кривій Руді.
Начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Олександр Сень, начальник головного управління ветеринарної медицини в Полтавській області Сергій Аранчій порушили актуальні проблеми розвитку тваринництва в районі й області.
Бухгалтер кооперативу “Горизонт” (с. Крива Руда) Лариса Литвин, голова кооперативу по переробці молока “Перспектива” (с. Худоліївка) Володимир Гайворонський у своїх виступах вели мову про труднощі, з якими стикається кооперативний рух на селі.
Голова Семенівської райдержадміністрації Валерій Книш наголосив, що проблеми розвитку тваринництва необхідно вирішувати в комплексі.

Світлана ФЕНІЧ
Радник голови Семенівської районної ради
Print Friendly, PDF & Email [1]