- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Виконавча влада. Нові призначення

– Юрію Івановичу, чого, на Вашу думку, люди очікують від нової влади?
– Не буду говорити в масштабах країни, а от що стосується Глобиного та району, то люди очікують, що  влада повернеться обличчям до народу. Українці занадто втомилися від порожніх обіцянок, якими їх "годувала" попередня влада. Люди хочуть конструктивного  спілкування, вони прагнуть діалогу і дуже сподіваються, що у нинішньої влади не будуть розходитися слово і діло.
– Чи здатна Ваша команда поліпшити соціально-економічний стан району?
– Команда для мене – це не лише працівники районної державної адміністрації, а й керівники підприємств, установ та організацій, органів місцевого самоврядування Глобинського району, які спільно працюватимуть на благо народу. Їхні зусилля мають бути спрямовані на поліпшення благополуччя мешканців району, на вирішення невідкладних питань, які накопичувалися роками і, що важливо, потребували не значних коштів, а лише бажання керівника розібратися і вирішити їх позитивно. І, перш за все, у своїй команді я хотів би бачити свідомих, енергійних, розсудливих фахівців, справжніх професіоналів своєї справи, колег-однодумців, які будуть небайдужими до патріотичного виховання підростаючого покоління, приділятимуть значну увагу людям похилого віку, пам'ятатимуть славні традиції історичного минулого українського народу і ті сторінки історії, які тривалий час замовчувалися. Окремо хочу сказати і про голів територіальних громад, які працюють безпосередньо на місцях. Вони повинні мати почуття відповідальності перед своїми виборцями, тісно співпрацювати з усією громадою. Вирішення цих та інших питань, втілення реальних планів та задумів у життя і буде основним завданням моєї команди.
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після призначення?
– Моє призначення співпало зі святкуванням 65-ї річниці Великої Перемоги. Тож я особисто із представниками органів місцевого самоврядування відвідав майже всі пам'ятники загиблим воїнам, братські могили, де поховані наші славні визволителі, й наголошую, що увага до живих ветеранів, до пам'яті тих, хто загинув, захищаючи свободу і незалежність нашої держави, не повинна закінчуватися 10 травня. Ми зобов'язані дбати і турбуватися про тих, хто сьогодні поруч із нами, підтримувати їх теплими щирими словами і завжди пам'ятати, що ми у неоплатному боргу перед ними.
З першого ж дня перебування на посаді я вкрай стурбований станом доріг, який залишили нам у спадок попередня влада та цьогорічна зима, автобусним сполученням, благоустроєм міста та населених пунктів району. І найголовніше для мене – це організація дозвілля молоді, яка зараз практично кинута напризволяще. Святий обов'язок для нас, дорослих, дбати не лише про те, щоб діти були одягнені й нагодовані, а й щоб вони любили свій рідний край, поважали людей старшого віку і стали справжніми патріотами своєї країни. Виховання молоді у дусі патріотизму має стати ключовим завданням для нас.
– Які пріоритети визначили на перспективу?
– Поряд із вирішенням названих проблем є ще ряд питань, що стосуються аграрного сектора економіки, промисловості. Найболючіше для мене – відсутність у райцентрі власного хлібозаводу. Хочу наголосити, що надаватиметься всіляка допомога існуючим підприємствам, приватним підприємцям, підтримуватимуться громадяни, які хочуть створити власний бізнес, адже це – нові робочі місця, відрахування до місцевого бюджету, підвищення рівня життя населення району.
І насамкінець. Час порожніх обіцянок закінчився. Нова влада переходить до виконання реальних справ.

Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]