- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Журналістські ініціативи

 Під час цьогорічних урочистостей, які присвячені 65-річчю Перемоги, Григорій Гринь закликав замислитися над тим, наскільки символічне саме розташування алеї, де зовсім поруч і Будинок преси, і будинки, де проживали багато журналістів, зокрема  співробітники “Зорі Полтавщини”: “Кожен метр тут сходили кореспонденти, які поспішали на виконання редакційних завдань. Сім журналістів “Зорі Полтавщини” у роки Великої Вітчизняної війни загинули на фронті: Іван Горобець, Григорій Дейнека, Федір Демченко, Юрій Дудницький, Іван Крячко, Василь Онищенко, Григорій Яценко. Разом із ними вічної та доброї пам’яті колег заслуговують і ті, хто “згорав” у мирний час на робочому місці у своїх редакціях. Адже самовіддана праця – це завжди самопожертва”.
Звіряти свої фахові справи і помисли з вчинками тих, чию роботу випало продовжувати, закликав нинішніх журналістів генеральний директор ОДТРК “Лтава” Микола Ляпаненко. Така естафета поколінь обов’язково нагадуватиме про те, що обраним шляхом треба йти гідно.
– Ідея акції пам’яті, зокрема, і в тому, – наголосила заступник голови обласної організації НСЖУ, заступник генерального директора ОДТРК “Лтава” з питань телебачення  Наталя Іванченко, – щоб у черговий раз розповісти у публікаціях та у телерадіопросторі  про долі журналістів, які були літописцями своєї доби.
Учасники акції акцентували, що 3 травня світова спільнота відзначила Міжнародний день захисту свободи преси. Одна з традицій цього дня – вшановувати пам’ять журналістів, які загинули, виконуючи професійний обов’язок. Щоб пам’ятали…
* * *
П’ятого травня у містах-героях Києві, Одесі, Севастополі, Керчі та в Кременчуці відбувся одноденний Всеукраїнський журналістський автопробіг “Пам’ять батьківського подвигу – в серцях наших”. Колективи редакцій комунальних та приватних засобів масової інформації Кременчука після автопробігу вулицями рідного міста вшанували пам’ять захисників Вітчизни урочистим покладенням квітів до меморіалу “Вічно живим”.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]