- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

65 років Перемоги

Про виконання заходів до ювілею Перемоги доповіли заступник начальника головного управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Юрій Варченко та заступник начальника головного управління соціального захисту населення  облдержадміністрації Ніна Черняк. Йшлося про впорядкування могил загиблих воїнів, ремонт пам’ятників та пам’ятних знаків, публікацію тематичних матеріалів у ЗМІ, організацію волонтерського руху. На честь Дня Перемоги планується провести обласні урочистості у Шумейковому урочищі, на які прибудуть понад 300 учасників бойових дій, легкоатлетичний пробіг “Полтава–Шумейкове” та автопробіг місцями бойової слави. Ветерани будуть нагороджені пам’ятними медалями, отримають грошову допомогу та подарунки.
Досвідом роботи з організації відзначення ювілейної дати поділилися секретар Полтавської міської ради Олександр Козуб, голова Шишацької районної ради Олександр Дзюба, голова Автозаводської у місті Кременчуці ради Володимир Коваленко. Так, у Полтаві триває реконструкція меморіалу Солдатської слави, проводяться зустрічі міського голови з учасниками бойових дій, ветеранами трудового фронту, яких в обласному центрі  майже 17 тисяч. У Шишацькому районі добре працюють пошуковці, встановлюючи забуті імена героїв-фронтовиків. У Кременчуці створені агітбригади, які виконують популярні пісні воєнної пори.
– Головне завдання влади, – наголосив Володимир Марченко, – дійти до кожного ветерана, оточити увагою і турботою, допомогти у вирішенні соціально-побутових проблем.
Він також звернув увагу на необхідність надання допомоги міським і районним ветеранським організаціям.
На засіданні координаційної ради заступник голови обласної ради Петро Ворона проаналізував шляхи реформування законодавства про місцеві вибори в інтересах територіальних громад та розповів про зміст відповідних законопроектів, зареєстрованих у Верховній Раді України.
В обговоренні взяли участь голова Кобеляцької районної ради Володимир Жуков, голова Диканської районної ради Володимир Шкарбань та інші.
Було розглянуто й участь підприємств, що звертаються за погодженням надання дозволів на користування надрами, у розвитку соціальної сфери населених пунктів. Ухвалено рекомендувати обласній раді враховувати думку територіальних громад при прийнятті таких рішень.

Прес-служба
обласної ради
Print Friendly, PDF & Email [1]