- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Спорт

На відміну від мюнхенської “Баварії”, яка чотири рази володіла Кубком європейських чемпіонів, “Ліон” вперше пробився до півфіналу турніру. Матч у Мюнхені французи програли з мінімальним рахунком – 1:0 (Роббен, 69 хв) – і таким чином мають непогані шанси взяти вдома реванш. Незначна перевага німців певною мірою пояснюється вилученням із поля на 37-й хвилині ударної сили “Баварії” – Рібері, який грубо зіграв проти Лопеса. Щоправда, “Ліон” на 54-й хвилині теж залишився в меншості (вилучення Тулалана за дві жовті картки), але останнього за класом майстерності не зрівняти зі знаменитим Рібері.
Повторні півфінальні поєдинки відбудуться 27–28 квітня в Ліоні й Барселоні.

Микита КЛИМЕНЧЕНКО
Журналіст

· Спорт для всіх

…Плюс гарний настрій

У  спорткомплексі “Розсошенці” Полтавського району відбулися фінальні змагання обласного фестивалю-конкурсу “Тато, мама, я – спортивна сім’я”. На турнір зібралися 27 родин – представників 12 районів області, міст Полтави, Кременчука, Комсомольська, Лубен, Миргорода – переможців міських і районних змагань.
Кожна команда – батьки і їхні синок чи донечка молодшого шкільного віку – демонструвала швидкість і вправність в естафетах “біг”, “тунель”, “кенгуру”, метанні м’ячика, стрибках… Підсумовуючи набрані бали, судді виявили найспортивніші родини. Ними стали: серед команд із дівчатками – родини Дубіни, Зірка, Максимчук, серед команд із хлопчиками – родини Рак, Гурман, і абсолютну першість у змаганнях та право представляти Полтавщину на всеукраїнському фестивалі у Львові виборола родина Гузченків із Кобеляк.
Це по-справжньому спортивна родина. Тато Роман – вчитель фізкультури, мама Тетяна – викладач хімії в аграрному ліцеї. Десятирічний Олексій відвідує художню школу, гуртки волейболу і боксу. Вони вже не вперше представляють Полтавщину на всеукраїнському рівні, займали там четверте місце. У родині люблять переважно волейбол, легку атлетику, футбол. Культивують здоровий спосіб життя.
– Враження від фестивалю чудові. Отримуєш заряд бадьорості плюс гарний настрій. Нині був найвищий рівень організації та проведення змагань, – відзначають переможці.
Організаторами обласного фестивалю-конкурсу виступили Полтавське обласне відділення Національного олімпійського комітету України, обласний Центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, профспілкова організація працівників АПК. Усі учасники отримали пам’ятні медалі, грамоти й сувеніри, а переможці – ще й подарунки з олімпійською символікою.
– Обласний захід “Тато, мама, я – спортивна сім’я” проводимо сьомий раз. Змагання дуже цікаві, діти і дорослі з задоволенням беруть у них участь, – наголошує директор обласного Центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Людмила Калаптуровська. – Такі змагання об’єднують сім’ї для активного відпочинку й здорового способу життя.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]