- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Бліц-інтерв’ю

Колишній перший заступник голови ОДА, депутат обласної ради Іван БЛИЗНЮК:
– Підсумовуючи зроблене, наголошу, що на високий рівень поставлений розвиток фізичної культури і спорту в нашій області. За три з половиною роки ми провели низку міжнародних представницьких змагань, зокрема, з мотоболу, мотокросу, розвиваємо програму будівництва спортивних майданчиків у сільських районах. Збудовані спорткомплекси: “Динамо” – у Полтаві, “Розсошенці” – у Полтавському районі, триває спорудження спортивно-оздоровчої арени з плавальним басейном в обласному центрі, по вулиці Петра Юрченка. Спортсмени з Полтавщини досягають високих результатів у спорті, й ми можемо ними пишатися. Багато чого зроблено в галузі туризму. Дуже важливі напрямки – газифікація населених пунктів (35 мільйонів гривень вкладено за останні роки в цю сферу) і створення національних природних парків. Чисті парки, спортмайданчики, туризм, активний відпочинок – це здоров’я підростаючого покоління, здоровий спосіб життя і, зрештою, зменшення витрат на медицину.
Щодо планів, то як голова спостережної ради АТ “Велика Круча” повертаюся туди, в Пирятинський район, де працюю з 1987 року. Претензій ні до кого не маю. Як голова обласної організації партії “Наша Україна” і як депутат обласної ради чотирьох скликань готуюся до виборів у місцеві ради і буду боротися за найвищу посаду в обласній раді.
Колишній заступник голови ОДА, депутат обласної ради Володимир АНДРІЄНКО (звільнений за власним бажанням у зв’язку з виходом на пенсію):
– Найвагоміше, що вдалося зробити в галузі сільського господарства, – це збереження професійних кадрів у агропромисловому комплексі, їх навчання новітнім технологіям рослинництва і тваринництва. Отже, головне – це кадри і технології. Можу назвати найбільшу проблему аграрної галузі. На жаль, не вдалося до кінця створити інфраструктуру максимальної переробки сировини в області. А така інфраструктура потрібна, і це – перспектива.
Які мої найближчі плани? Нині оформляюся на пенсію. Працюю радником голови облдержадміністрації з аграрних питань, є відповідне розпорядження. Що я ще буду робити? Всіляко підтримуватиму нову владу. Якщо всі її підтримуватимуть, а не йтимуть в різні опозиції, – тоді буде спільний результат.
Серед справ, які Андрію БАРАНОВУ не вдалося довести до кінця на посаді заступника голови обласної держадміністрації, він назвав налагодження співпраці з міською владою Полтави. Про це він сказав, відповідаючи на запитання користувачів сайта “Новини Полтавщини”. Серед незробленого Андрій Баранов називає також нездане в експлуатацію приміщення театру імені М.В.Гоголя, нерозв’язану ситуацію щодо будівлі краєзнавчого музею.
– Думаю, що будь-яка людина, котра займається складною, відповідальною роботою, не обходиться без помилок. Можливо, були вони і у мене. Тож, насамперед, хочу вибачитися перед тими, кого ці помилки торкнулися. Сподіваюся, що ще матиму нагоду їх виправити.
– Чи збираєтесь боротися за місце міського голови Полтави?
– Я тривалий термін життя віддав рідному місту. І як депутат міськради двох скликань, і як громадський діяч, і як заступник голови ОДА. Переконаний, що місто потребує змін. Але це вкрай важливе для себе рішення я прийму з огляду на наявність або відсутність кандидатів на посаду міського голови Полтави, спроможних вирішити проблеми, що стоять перед містом.
– Чим плануєте займатися?
– Я завершив серйозний етап у своєму житті. Але він – не останній. Переконаний, у мене і моєї команди все попереду.
Колишній заступник голови ОДА, депутат обласної ради Надія МЯКУШКО вважає свою роботу професійною.
– Кого б Ви хотіли бачити своїм наступником?
– Себе. Я – професіонал і вважаю: якщо до роботи не було претензій, то це професійна робота. Хочу зазначити, що за весь період своєї роботи я не просто не мала жодного стягнення, а отримувала нагороди та подяки, в тому числі – орден княгині Ольги. А хто може бути моїм наступником – це вже вибір тих, хто має право це робити.
Розповідаючи на прес-конференції про плани на майбутнє, Надія Мякушко повідомила:
– Звичайно, буду працювати. Більше того, я працюватиму там, де зможу себе реалізувати професійно. Але це однозначно не буде політична робота, це буде лише професійна робота.
– Ви створюєте новий громадський рух?
– Я говорила про створення громадського руху “Мій край – Полтавщина”. Ця громадська організація зареєстрована. Вона має на меті об’єднати місцевих патріотів із сіл і міст для вирішення місцевих питань,  в тому числі – по виборах до органів місцевого самоврядування.
– Чи будете Ви балотуватися на посаду міського голови?
– Я думаю над цим питанням. Рішення не приймається одноосібно. Це залежатиме від того, який буде конгломерат громадських рухів та політичних сил. Загалом я вважаю, що разом із міським головою повинна йти команда, щоб виборець знав, за кого голосує.
Колишній заступник голови ОДА Сергій ЯСИНСЬКИЙ найбільшим доробком вважає стабільність роботи підприємств, які забезпечували теплопостачання.
– Ці підприємства працювали без зривів, мешканці області не знали гострих проблем в опалювальний сезон. Серед проблем назву те, що не вдалося реформувати управління підприємствами теплопостачання. Серед здобутків нашої роботи – й те, що рівень розрахунків за спожитий природний газ, взагалі за енергоносії був майже найкращим в Україні.
На запитання з приводу подальшої роботи поки що не має відповіді, оскільки, на його думку, принцип політичної і партійної приналежності переважає над професіоналізмом.
Колишній заступник голови – керівник апарату ОДА Сергій СОЛОВЕЙ вважає найкращим показником роботи апарату ефективність діяльності всієї команди управлінців.
– Апарат ОДА був першим і півтора року єдиним в Україні органом, який отримав сертифікат якості ISO, а це означає, що параметри роботи апарату відповідають найвищим міжнародним вимогам. Рівень виконавської дисципліни був вищим, ніж вимоги ЄС. Коли прийшов на посаду, було більше 500 звернень громадян, на які відповідь давалася невчасно. За перший рік нам вдалося майже ліквідувати таку проблему.
Які подальші плани? Ніколи було планувати, бо наступного дня після звільнення я вже працював. Трудова книжка моя лежить у Верховній Раді України, я – помічник-консультант народного депутата України Юрія Костенка. Як голова Полтавської обласної організації Української народної партії хочу, щоб наша робота була помітною й ефективною. Якщо з’явиться можливість педагогічної діяльності – а я працював у школі викладачем історії, права, економіки, і це найкращі роки мого життя, – розгляну такі пропозиції.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]