- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Альтернативи УТМР немає

Про проведену за останні п'ять років роботу делегатів конференції поінформував голова президії Полтавської обласної ради УТМР, депутат обласної ради Костянтин Боровик: “Це був період значних змін у державі, які супроводжувались прийняттям низки законодавчих актів. Прикро, але не завжди вони були на користь розбудові та зміцненню діяльності громадських організацій, якою є й Українське товариство мисливців та рибалок. Зокрема, з ряду причин ведення мисливського господарства перейшло в розряд комерційної діяльності, де відповідне податкове законодавство передбачає сплату податків. І це незважаючи на те, що наша діяльність спрямована на охорону та відтворення державного мисливського фонду. Для товариства це – додаткові фінансові затрати, які в результаті лягають на плечі рядових мисливців у вигляді збільшення внесків та вартості полювання”.
Та, незважаючи на це, альтернативи товариству в плані доступності полювання немає навіть за умов існування приватних мисливських господарств,  вважає Костянтин Боровик. На підтвердження він навів такий факт: за останні п'ять років чисельність обласної організації товариства значно зросла – нині вона налічує понад 16 тисяч 400 членів, які об'єднані у 22 районні, 2 міські й одну міськрайонну організації.
Площа закріплених за обласною організацією мисливських угідь – 1592,0 тисячі га. У них водяться лосі, олені – благородні та плямисті, козулі, дикі кабани, лані, зайці-русаки, ондатри, бобри, горностаї та інші тварини. Єгерській службі, яку утримує обласна організація, вдається не лише зберігати поголів'я звірів, а й нарощувати його. Активну допомогу в цій роботі надають і рядові мисливці – члени УТМР.
Збірна команда обласної організації два роки поспіль – переможець всеукраїнських змагань зі стендової стрільби, а власники мисливських собак зі своїми чотирилапими вихованцями – переможці та призери різних заходів із мисливського собаківництва, які проводило товариство.
На зібранні йшлося також про покращення роботи з ведення мисливського господарства, боротьбу з браконьєрством, піднесення ролі та значення біотехнічних заходів. На думку Костянтина Боровика, у нинішніх умовах необхідна докорінна зміна підходів до організації роботи. Зокрема, новим етапом ведення мисливського господарства має стати вольєрне розведення парнокопитних звірів. Головним завданням найближчих років, за його словами, є збереження цілісності мисливських угідь УТМР.

Делегати звітно-виборної конференції обрали раду обласної організації Українського товариства мисливців та рибалок, яку знову довірили очолити Костянтину Боровику. Кращих працівників було нагороджено грамотами й дипломами товариства.

Ірина РОГОЖИНСЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]