- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Євробачення” оштрафувало Україну на 164 тисячі гривень? Цю суму доведеться заплатити НТКУ за те, що Альоша запізнилася з піснею

“…Це є порушенням правил конкурсу, тому Консультативна група Eurovision Song Contest вирішила накласти нормативний штраф і штрафувати додатково за кожний наступний день прострочення”, – йдеться в повідомленні на офіційному сайті “Євробачення”.
Одним словом, “доспівалися”…
Штраф доведеться платити НТКУ. Точну суму віце-президент НТКУ Валід Арфуш назвати відмовився, запевнивши проте, що вона є символічною.
Не назвали розмір штрафу і в прес-службі НТКУ.
– Це буде залежати від того, наскільки швидко ми представимо пісню, – пояснила керівник відділу зі зв'язків із громадськістю і ЗМІ Першого Національного Юлія Савостіна.
Тому журналісти газети “Комсомольская правда” в Украине” підрахували самотужки. За правилами конкурсу, якщо країна вчасно не представляє пісню, її очікують санкції у сумі 30% від членського внеску, який вона заплатила. Враховуючи, що участь і трансляція “Євробачення” Україні обійшлися приблизно в 75 тисяч швейцарських франків, то штраф може складати 22,5 тисячі франків, або 164 тисячі гривень.
До речі, Україна за сім років участі у “Євробаченні” оштрафована вперше.
Не збирається здаватися і Василь Лазарович. Артист планує звернутися в Європейський суд.
– Легітимність національного відбору зможе довести тільки протокол SMS-голосування, якого ніхто нікому не дає. Минулого року в Європі був випадок, коли артиста замінили за місяць до “Євробачення”. Нічого ще не втрачено. Якщо нас не почують українські суди – ми звернемося в Європейський суд і будемо боротися за те, щоб покарали відповідальних за грубі порушення, довели легітимність проведення національного відбору і все-таки залишили мою кандидатуру як легітимну кандидатуру представника на “Євробаченні”, – сказав Василь Лазарович.

Катерина КАМЕНСЬКА
Журналіст
Print Friendly, PDF & Email [1]