- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Україна

Микола Азаров – Прем’єр-міністр України

ВЕРХОВНА Рада призначила Миколу Азарова на посаду Прем’єр-міністра України. За це рішення проголосували 242 із 343 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.
Президент України Віктор Янукович привітав Миколу Азарова і подарував йому букет квітів.
Довідка Укрінформу. Азаров Микола Янович народився 17 грудня 1947 року в місті Калуга (РФ). Закінчив Московський державний університет за спеціальністю “геолог-геофізик”.
1971–1975 роки – начальник дільниці, головний інженер у тресті “Тулашахтоосушення” комбінату “Тулавугілля”. 1976–1984 рр. – завідуючий лабораторією, завідуючий відділом Підмосковного науково-дослідного і проектно-конструкторського вугільного інституту. З 1984 до 1995 року – заступник директора та директор Українського державного науково-дослідного і проектно-конструкторського інституту гірничої геології, геомеханіки та маркшейдерської справи.
1994–1998 рр. – народний депутат України другого скликання, голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету, член Президії Верховної Ради. 1995–1998 рр. – член валютно-кредитної ради Кабінету Міністрів України.
1996–2002 роки – голова Державної податкової адміністрації України.
З листопада 2000 року – член президії Партії регіонального відродження. 5 березня 2001 року очолив Партію регіонів, а через півроку подав у відставку з цієї посади. У квітні 2003 року на 5-му з’їзді Партії регіонів обраний головою політради.
Листопад 2002-го – січень 2005 року – перший віце-прем’єр-міністр України, міністр фінансів. Двічі виконував обов’язки Прем’єр-міністра України.

У 2006 році обраний за списками ПР до Верховної Ради.

У 2006–2007 роках обіймав посаду першого віце-прем’єра та міністра фінансів в уряді Віктора Януковича.

Валентина Наливайченка звільнено, а Валерія Хорошковського призначено

ВЕРХОВНА Рада звільнила з посади голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка. За це рішення проголосувало 230 народних депутатів. Після цього депутати проголосували за постанову про призначення новим головою СБУ Валерія Хорошковського. За це рішення проголосувало 238 народних депутатів.

Новий Кабмін склав присягу

ВЕРХОВНА Рада за поданням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова призначила членів Кабінету Міністрів. За відповідну постанову проголосувало 240 народних депутатів.
Таким чином, членами уряду стали: перший віце-прем’єр-міністр – Андрій Клюєв, віце-прем’єр-міністр – Борис Колесніков, віце-прем’єр-міністр – Володимир Семиноженко, віце-прем’єр-міністр – Володимир Сівкович, віце-прем’єр-міністр – Віктор Слаута, віце-прем’єр-міністр – Сергій Тігіпко, віце-прем’єр-міністр – Віктор Тихонов, міністр охорони навколишнього природного середовища – Віктор Бойко, міністр палива та енергетики – Юрій Бойко, міністр транспорту та зв’язку – Костянтин Єфименко, міністр промислової політики – Дмитро Колєсніков, міністр юстиції – Олександр Лавринович, міністр охорони здоров’я – Зіновій Митник, міністр внутрішніх справ – Анатолій Могильов, міністр праці і соцполітики – Василь Надрага, міністр ЖКГ – Олександр Попов, міністр аграрної політики – Микола Присяжнюк, міністр сім’ї, молоді та спорту – Равіль Сафіуллін, міністр освіти і науки – Дмитро Табачник, міністр культури – Михайло Кулиняк, міністр Кабінету Міністрів – Анатолій Толстоухов, міністр економіки – Василь Цушко, міністр фінансів – Федір Ярошенко, міністр регіонального розвитку – Володимир Яцуба, міністр з питань надзвичайних ситуацій – Нестор Шуфрич.
***
Верховна Рада також призначила Костянтина Грищенка міністром закордонних справ, Михайла Єжеля – міністром оборони.
Новопризначені члени уряду на чолі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим склали присягу на вірність  українському народу. Крім того, новопризначені урядовці, які є народними депутатами України, склали із себе депутатські повноваження.
***
Верховна Рада своєю постановою у зв’язку з призначенням нового Глави Уряду звільнила з посади Прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко. За відповідну постанову проголосувало 237 народних депутатів. 238-ма голосами ВР припинила повноваження уряду Юлії Тимошенко.

Фракція БЮТ оголосила про перехід в опозицію

ФРАКЦІЯ БЮТ оголосила про перехід в опозицію і про формування опозиційного уряду. Відповідну заяву від імені фракції зробив на засіданні Верховної Ради лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.
Він наголосив, що фракція БЮТ не розділяє позицію коаліції, створеної поза нормами Конституції та із грубим порушенням чинного законодавства. Кириленко заявив, що БЮТ очікує, що Конституційний Суд ще раз дасть чітку оцінку цим діям. Він нагадав, що фракція БЮТ, згідно з Регламентом ВР, прийняла рішення про перехід в опозицію до нелегітимної коаліції і нелегітимного уряду. “Сьогодні ми також формуємо опозиційний уряд – уряд майбутнього, і відповідний протокол ми передаємо до президії”, – сказав він.

Print Friendly, PDF & Email [1]