- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Співпраця ПНТУ з європейськими компаніями

Названий проект діє в Україні майже 10 років. Його мета – впровадження систем автоматизованого проектування і виробництва у навчальний процес та подальший розвиток контактів у галузі інформаційних технологій. Послугами Delcam уже скористалися  в 15 провідних вітчизняних технічних вузах.
Директор Delcam plc Х'ю Хамфріс передав полтавському навчальному закладу сертифікат на право користування програмним забезпеченням, комерційна вартість якого – 1,7 млн доларів.
– Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка відомий в Україні як один із лідерів на ринку освітніх послуг, – наголосив пан Хамфріс. – Тож ми раді розпочати співпрацю з цим навчальним закладом і сподіваємося на плідне співробітництво й втілення майбутніх планів і заходів.
Черговою перемогою університету назвав цю важливу подію доктор економічних наук, професор, депутат обласної ради, ректор ПНТУ Володимир Онищенко:
–  Співпраця з європейськими компаніями завжди підвищує рівень підготовки фахівців із вищою освітою. Сьогодні, крім якості надання освітніх послуг, Міністерство освіти й науки України ставить перед ВНЗ дуже важливе завдання: навчання студентів повинно здійснюватися лише за допомогою ліцензійного комп'ютерного продукту. Тож отримання гранта у вигляді ліцензійного програмного забезпечення від компанії Delcam – вагомий внесок у підготовку кадрів вищої кваліфікації. Упевнений, що ПНТУ буде гідним партнером у цьому проекті й зробить свій вагомий вклад у розвиток міжнародного співробітництва.
Відкриття навчального центру Delcam у техуніверситеті насамперед допоможе поліпшити підготовку фахівців інженерних спеціальностей.  Новітнім продуктом користуватимуться на електромеханічному,  архітектурному факультетах і факультеті інформаційних та телекомунікаційних технологій і систем.
Сергій Бєліков, ректор Запорізького національного технічного університету, ВНЗ, із якого й розпочав свою діяльність в країні проект "Передові комп'ютерні технології для університетів України" і з яким ПНТУ має  міцні партнерські стосунки, зазначив, що нині при проектуванні не обов'язково користуватися лінійкою – за допомогою комп'ютера можна творити диво. Таке технічне диво й подарувала студентам фірма Delcam.
Новітнє комп'ютерне програмне забезпечення сприятиме  поліпшенню якості освітніх послуг ВНЗ, дасть змогу студентам  університету імені Юрія Кондратюка поглибити знання в галузі сучасних інформаційних технологій, а відтак – і зміцнити свої позиції на вітчизняному та європейському ринках праці.

Світлана ЧУГУЄВЕЦЬ
Журналіст
Print Friendly, PDF & Email [1]