- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Відсутність бюджету додає проблем

На сесії депутати затвердили “Програму економічного і соціального розвитку м. Полтави на 2010 рік”. Нею, зокрема, прогнозується збільшити середньомісячну заробітну плату по місту до 2095 гривень. У Програмі зайнятості населення Полтави на 2010–2011 роки прогнозується чисельність громадян, що звернуться до служби зайнятості у 2010 році – 11295 осіб, у 2011 році – 10640 осіб. Передбачено працевлаштувати у 2010 році – 4730 людей, у 2011-му – 4910. Для соціального захисту громадян, які не мають змоги на рівних конкурувати на ринку праці, передбачено “забронювати” 350 робочих місць.
Затверджено звіт про виконання міського бюджету за 2009 рік. Обсяг його доходів становив 460 млн 72 тис. грн. До загального фонду міського бюджету, без урахування офіційних трансфертів, надійшло 367 млн 675 тис. грн. Виконання планових призначень забезпечено майже по всіх видах податків і зборів.
До 65-ї річниці Великої Перемоги, повідомив Андрій Матковський, в обласному центрі будуть побудовані кілька нових пам’ятників. Зокрема, депутати вже погодили місце розташування пам’ятного знака “Втеча з пекла” у сквері по вул. Петра Юрченка (на честь вшанування подвигу військовополонених, які зуміли вирватися з табору смерті, забрати у фашистів літак і повернутися на Батьківщину). Це чи не єдиний подібний випадок в історії Великої Вітчизняної війни. Серед тих людей був і наш земляк, уродженець Гадяцького району, який навчався у Полтаві й звідси пішов на війну, Михайло Ємець. Крім того, міський голова наголосив, що планується також поставити меморіал загиблим жінкам-зенітницям, які боронили місто, а в мікрорайоні Левада – пам’ятний знак “Визволителям Полтави”, присвячений воїнам, які першими форсували Ворсклу і звільнили Полтаву від ворогів. Затверджено також план заходів до Дня Перемоги. У Полтаві є близько 50 пам’яток, пов’язаних із подіями Великої Вітчизняної. Їх заплановано реконструювати й оновити, крім того, будуть випущені ювілейні відзнаки.
Відповідаючи на запитання щодо перенесення місцевих виборів, Андрій Матковський сказав, що з погляду розвитку демократичних процесів це не дуже добре, але й безкінечний виборчий процес заважає працювати. “Ми не маємо діючого уряду, сформованих центральних органів влади, місцевих команд губернаторів. І якщо в цей час втягнутися в місцеві вибори, це було б погано для держави”, – вважає він.
Значну увагу на прес-конференції присвятили роботі комунальних служб узимку. За п’ятибальною шкалою міський голова оцінив їх на трійку з мінусом. Полтавські комунальники, визнав Андрій Матковський, як і їхні колеги з усієї України, виявилися непідготовленими до таких значних опадів. Однак життєдіяльність Полтави забезпечили. Нинішня зима піднесла гарний урок, тепер влада думатиме, як технічно озброювати комунальні служби на майбутнє.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]