- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Обговорено питання, винесені на розгляд сесії

Питання про внесення змін та доповнень до рішення двадцятої сесії обласної ради четвертого скликання від 20 травня 2005 року “Про затвердження Правил користування водними об’єктами для плавання на маломірних (малих) суднах Полтавської області”, яке планувалося включити до проекту порядку денного сесії як додаткове, рекомендовано направити на доопрацювання.
Постійні комісії підтримали внесення до проекту порядку денного сесії додаткових питань: про затвердження обласної Програми зайнятості населення на 2010–2011 роки, про Полтавську обласну премію імені С.А.Ковпака, про відзначення в області 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, про зміну меж села Малий Тростянець Тростянецької сільської ради Полтавського району Полтавської області, про погодження кандидатур на нагородження Почесною грамотою та Грамотою Верховної Ради України, про депутатський запит депутата обласної ради А.М. Шкарбана.
Зважаючи на те, що показники обласного бюджету на 2010 рік поки що не визначені, голова постійної комісії Володимир Гришко вніс пропозицію питання про затвердження обласної Програми видавничої діяльності Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В.Остроградського та Кременчуцького педагогічного училища імені А.С.Макаренка для науково-методичного забезпечення регіонального компонента освіти на 2010–2014 роки до прийняття обласного бюджету не розглядати.
Найбільш дискусійним виявилося питання про керівників суб’єктів господарювання спільної власності територіальних громад області. За прийнятим депутатами порядком керівник, в якого завершується термін дії трудового контракту, повинен прозвітувати про свою роботу на профільній депутатській комісії. Проте, як наголосив депутат Олег Романчук, подані звіти не відображують повною мірою роботу підприємств та їхніх керівників. Крім того, завчасно ознайомитися з матеріалами до звіту депутати не можуть, бо отримують їх лише перед засіданням комісії.
Своє бачення вирішення проблеми запропонував заступник голови обласної ради Володимир Марченко:
– За три місяці до закінчення терміну дії трудового контракту керівник подає в обласну раду докладний звіт про роботу підприємства чи установи, який потім розміщується на веб-сайті обласної ради та надсилається електронною поштою депутатам. За два місяці до сесійного засідання профільна комісія заслуховує звіт керівника та ухвалює рекомендацію стосовно продовження контракту. Контролювати подання звіту мають галузеві управління облдержадміністрації.
Голова обласної ради Олександр Удовіченко наголосив, що діючу схему укладання контрактів, призначення на посаду і звільнення керівників установ, підприємств та організацій, що є в спільній власності територіальних громад області, необхідно вдосконалити, посиливши депутатський контроль за роботою керівників. На думку Олександра Удовіченка, це підвищить відповідальність як самих керівників, так і галузевих управлінь облдержадміністрації, яким вони підпорядковані.
Обговорюючи питання про відзначення в області 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, заступники голови обласної ради Володимир Марченко та Петро Ворона запропонували доручити управлінню культури облдержадміністрації підготувати внесення змін до обласної Програми увічнення пам’яті видатних земляків, яким передбачити проведення реконструкції та капітального ремонту пам’ятників і меморіальних дощок про події Великої Вітчизняної війни.

Прес-служба обласної ради
Print Friendly, PDF & Email [1]