- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Вогонь пощади не знає

Скільки вже говорено-переговорено про небезпеку паління в ліжку, але щороку статистика фіксує все нові жертви. Днями у Кременчуці, перебуваючи в квартирі сина, 69-річний пенсіонер задрімав на дивані з непогашеною цигаркою. Прокинутися йому не судилося. Вогонь, який спалахнув, знищив також диван і килим. Тіло потерпілого знайшли пожежники першого відділення СДПЧ-12, які досить швидко загасили полум’я, врятувавши квартиру.
Не пощастило й іншому кременчужанинові, також пенсіонеру, 1941 року народження. Коли на кухні його приватного будинку зненацька спалахнули побутові речі, чоловік кинувся їх гасити. Аж раптом почав задихатися від чадного газу. Сусід Анатолій Рагулін, також пенсіонер, побачивши дим у будинку, відразу ж кинувся на допомогу. Відчинивши двері палаючої кухні, знайшов на підлозі свого сусіда. Виніс його надвір й відразу ж зробив штучне дихання постраждалому. Його доставили до опікового відділення центральної районної лікарні з опіками ІІ ступеня обличчя, ротової порожнини, дихальних шляхів, спини та правої кисті руки. На жаль, життя чоловікові врятувати не вдалося, наступного дня він помер.
Ще дві пожежі, які сталися у морозні дні, обійшлися без людських жертв, але власникам житла завдали відчутної шкоди. Зокрема, у селі Кам’яні Потоки Кременчуцького району через неправильні влаштування та експлуатацію пічного опалення загорівся одноповерховий глинобитний будинок, який належить громадянці 1987 року народження. Знищено дах житлового будинку по всій площі, пошкоджено міжкімнатні та вхідні двері, віконна рама. Збитки склали 15 тис. грн.
Інша пожежа спалахнула в квартирі п’ятиповерхового будинку на території Автозаводського району Кременчука. Через необережне поводження з вогнем сімдесятирічного власника квартири згоріли диван, частина підлоги, два стільці, закопчені стіни і стеля. Потерпілого направлено до реанімаційного відділення 3-ї міської лікарні.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”.
Print Friendly, PDF & Email [1]