- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Справу по кредитній спілці “Лубно” передано до суду

Слідством встановлено, що вкладникам – членам кредитної спілки завдано збитків на суму понад 17 млн грн. До обвинувачених з метою відшкодування збитків заявлено позов. Окрім цього, в інтересах соціально незахищених громадян – інвалідів, людей похилого віку – заявлено понад 400 позовів на загальну суму майже 7 млн грн. Загальна кількість потерпілих становить 1200 осіб із Лубен, Миргорода, Кременчука, Полтави. На майно кредитної спілки та обвинувачених накладено арешт на суму 29 млн грн.
Кредитна спілка “Лубно” почала діяти у 2002 році в Лубнах. Згодом філії спілки відкрилися у Полтаві, Миргороді та Кременчуці. З людьми укладали депозитні угоди навіть під 27% річних, а кредити видавали під 36%.
У 2008 році в кредитній спiлці почалися проблеми. Людям перестали повертати вклади. Після порушення кримінальної справи з'ясувалося, що з рахунків кредитної спілки зникло понад 17 мільйонів гривень. У ході слідства прокуратура виявила 15 фiктивних угод на мiльйоннi кредити.
Обсяг кримінальної справи про незаконну діяльність службових осіб кредитної спілки “Лубно”, переданий прокуратурою до суду, нараховує 100 томів.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]