- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Інтернет-знайомства – “за” і “проти”

Але все-таки не можна забувати про те, що іноді віртуальні знайомства можуть перерости в цілком реальні стосунки, люди одружуються, в крайньому випадку знаходять друга або заводять такі романи, про які згадуватимуть усе своє життя.
Існує декілька цілей знайомств у Інтернеті. Наприклад, знайомство для створення сім'ї. Деякі дівчата, зневірившись у пошуках партнера, заходять на сайти віртуальних знайомств і, звичайно ж, першим, що їх цікавить, буде фотографія майбутнього обранця.
Але в цій справі треба бути обережною, оскільки чоловік може виявитися абсолютно не тим, за кого себе видає. Всім дівчатам властива одна вада: як правило, побачивши красивого, симпатичного хлопця на фото, миттєво в нього закохуються, уявивши його ідеалом. Але ці уявлення можуть бути помилковими. А де гарантія того, що він відправив дівчині своє фото, а не якого-небудь друга чи навіть просто знайомого?
Але якщо вже він виявився чесним, і пара познайомилася, то далі головне – дізнатися його номер телефону. Поспілкувавшись з молодою людиною безпосередньо, можна багато що про нього дізнатися.
Якщо і це вдалося, тоді сміливо можна призначати йому побачення, далі все піде гладко. Чоловік і жінка або одружаться, або залишаться друзями, або просто їхні дороги більше не перетнуться.
Бувають випадки (в основному в підлітків), коли хлопець із дівчиною знайомляться просто так, аби поспілкуватися. Зазвичай такі знайомства нічим не закінчуються. Листування продовжується від декількох годин до двох днів максимум, поки хто-небудь не "пропаде" з мережі.
Багато хто знайомиться тільки заради того, щоб набратися нових відчуттів, познайомитися з новими людьми, сходити з кимось у кіно або в кафе. Загалом нічого серйозного з цього не виходить, за винятком, звичайно, тих випадків, коли обидві людини одне одному реально сподобаються.
Зустрічаються і такі люди, які заради власної вигоди готові стерпіти навіть абсолютно непривабливого для них "співрозмовника". Такі знайомства здійснюються, щоб знайти партнера по бізнесу, спонсора або просто багатого "мужика", який готовий сплатити за будь-які забаганки.
Окрема тема – міжнародні знайомства. Якщо яка-небудь дівчина бажає познайомитися з іноземцем, перш за все вона повинна знати мову, на якій говорить уродженець іншої країни, хоча б на розмовному рівні, або просто мати хорошого перекладача. Якщо вона вже встановила контакт із іноземцем, спілкується з ним якийсь час і готова відправитися до нього в гості, потрібно зупинитися! Не варто цього робити, краще запросити його до себе, адже в своїй країні будь-яка дівчина відчуватиме себе в безпеці.
Коли ж вона вирішить сама відправитися в чужу країну, то слід зупинитися в готелі. Що робити, якщо стосунки розвиваються дуже стрімко і довгожданий іноземець пропонує руку й серце? Звичайно ж, погоджуватися, але не відразу! Навіть, якщо дівчина настільки довіряє іноземцеві, що зважилася на переїзд, не слід ухвалювати поспішних рішень, треба добре знати цю людину, впевнитися в її надійності. Не варто керуватися меркантильними інтересами (гроші, будинок на березі моря), адже вони в деяких ситуаціях раптом опиняються не такими вже й важливими.
Інеса Боровикова,
психолог.
“Зоря Полтавщини”, 18_12_09
Print Friendly, PDF & Email [1]