- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Борець і патріот Іван Піддубний

Ім'Я уславленого українського спортсмена-борця, шестиразового чемпіона світу Івана
Максимовича Піддубного понад чверть віку не сходило зі шпальт світової преси. Він був неперевершеним майстром у вільній боротьбі.
Про його життєвий шлях, нелегку дорогу до спортивного
тріумфу, працьовитість, непідкупність і високу моральність правдиво розповів художній фільм "Борець і клоун", який вийшов у
У фільмі звучать старовинні народні пісні. Запам'ятовується  сцена повернення Івана Піддубного, на той час уже відомого в усьому світі борця, до рідної домівки. За святковим столом отчого дому звучить невмируща "Ой хмелю мій, хмелю", підхоплена дужими голосами сільчан.
Стрічка знята в кольорі. В масових сценах задіяно багато мешканців шишацького краю.
Слід додати, що у провідних ролях "Борця і клоуна" знялися популярні кіноактори Олександр Михайлов (Анатолій Дуров), Ія Арєпіна (Маша), Георгій Віцин (Енріко), Анатолій Соловйов (Рауль Буше).
У картині багато епізодів, де показано титанічну силу українського богатиря Івана Піддубного. Це нашому славному земляку аплодували США, Англія, Італія, Німеччина, Франція…
Безперечно, кінострічка "Борець і клоун" стала гідним пам'ятником великому українцю, чемпіону чемпіонів, незборимому Івану Максимовичу Піддубному.

Євген НІКОЛЕНКО
Журналіст
Print Friendly, PDF & Email [1]