- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Перший солдатський стрій

– Провести урочисті проводи у день Святої Покрови – це правильно, адже Покрова – це той оберіг, який береже юнака, воїна, козака, чоловіка в його ратному подвигу захисту своєї Вітчизни, своєї матері та свого життя. Цей день справді є символічним і добрим початком військової служби, – сказала, звертаючись до молодих солдатів, заступник голови облдержадміністрації, голова обласної призовної комісії, депутат обласної ради Надія Мякушко. 
14 жовтня призовникам наказом Полтавського обласного військового комісара було присвоєне перше військове звання – солдат.
– Якби в армії не було рядових, не було б і генералів. Ви починаєте службу напередодні        65-ї річниці визволення всіх українських земель від фашистів, – наголосив у своєму напутньому слові учасник Великої Вітчизняної війни, ветеран Збройних сил, майор у відставці Віктор Закерничний.
Обласний військовий комісар, полковник Микола Авраменко зазначив, що до війська нині урочисто проводжають кращих юнаків Полтавщини, побажав молоді чесно виконати свій військовий обов’язок перед народом та державою, продовжити славну традицію сумлінного ставлення до служби призовників із Полтавщини:
–  Служба в армії завжди була нелегкою, але почесною і відповідальною справою чоловіків, школою мужності. В армії ви зустрінете справжніх друзів, опануєте військову науку,  військову техніку та повернетесь додому змужнілими і готовими до самостійного життя.
Молодих солдатів також привітали заступник Полтавського міського голови Віталій Нікіпєлов, мати одного з призовників Катерина Криндач. Благословив їх на службу єпископ Полтавський і Кременчуцький (УПЦ КП) Федір. Юнаки отримали подарунки – записники та іконки-обереги – і пройшли своїм першим урочистим  маршем.   
Для них грав гарнізонний оркестр, бійці спецпідрозділу Внутрішніх військ МВС України  показали цікаве театралізоване дійство з  елементами бойових завдань. А школярі з військово-спортивного центру “Воїн” продемонстрували своє вміння у показових виступах. Творчі колективи Полтавського міського будинку культури підготували призовникам концертну програму.
 Переважна більшість нинішніх призовників йдуть до війська з бажанням.
– При проведенні нинішньої осінньої призовної кампанії ми не мали особливих проблем, незважаючи на те, що фінансування відбувалося з затримкою, вишукували додаткові резерви, тому всі призовники пройшли і медичні огляди, і належну підготовку, – відзначила Надія Мякушко в короткому інтерв’ю. – Були хороші контакти з батьками.  Нинішній призов – це усвідомлений вибір кожного хлопця.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email [1]