- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Головокружіння без голів

По-третє, волею календаря суперником полтавців був явний аутсайдер, котрий у новому сезоні не здобув ще жодного очка. Додайте до цього плакати фанів, якими вони вітали капітана “Ворскли” Сергія Долганського з його нещодавнім 35-річчям…
А результат  цього своєрідного допінгу – безбарвна нічия (0:0). Та й звідки було взятися голам, якщо протягом 94 хвилин господарі поля спромоглися лише двічі завдати удари в площину чужих воріт. А ось самі собі ледь не забили: на 35-й хвилині Цуррі надто сильно відпасував Долганському, і тому довелося наздоганяти м’яч, який рикошетом від Сергія котився у ворота. Були нагоди відкрити рахунок і в “Кривбаса”. Зокрема, залишений без нагляду Бартулович на 31-й хвилині з лінії воротарського майданчика влучив у Долганського. На 56-й хвилині м’яч після удару Максимова таки побував у воротах “Ворскли”, але, на щастя полтавців, головний арбітр Венгер помітив при цьому якесь порушення правил.
На жаль, знову дав знати про себе рецидив застарілої хвороби “Ворскли” – безпорадність у завершенні атак. Їх ефективність була низькою ще й тому, що травмовані Сачко і Єсін пропускали цей матч. А зусиль одного Безуса, хоча й молодого та енергійного, було недостатньо, щоб постійно тримати в напрузі захист гостей. Щоправда, наприкінці гри в передній лінії з’явилися Янузі та Чичиков, однак зарадити чимось своїй команді вони теж не змогли.
Існує досить поширена думка, що “Ворскла” – це команда, здатна налаштуватися і на рівних поборотися тільки з сильними суперниками. Але ж таких суперників у вітчизняному чемпіонаті можна перерахувати на пальцях однієї руки. То звідки візьметься в полтавської команди майстерність і постійний бойовий настрій на кожен поєдинок?! Як на мене, то причина затяжної безрезультативної гри “Ворскли” полягає в тому, що її футболісти ще не позбулися головокружіння від свого тріумфу в минулому сезоні. А навики забивати голи певною мірою вже втратили. Тож пора, мабуть, повертатися на грішну землю.
У звітному матчі за “Ворсклу” виступали: Долганський, Цуррі, Даллку, Ярмаш, Медведєв, Краснопьоров, Чеснаков, Кулаков, Деспотовські (Чичиков, 81), Маркоскі, Безус (Янузі, 75).
Результати решти матчів: “Зоря” – “Металург” З – 3:1, “Оболонь” – “Закарпаття” – 0:1, “Іллічівець” – “Чорноморець” – 2:0, “Дніпро” – “Карпати” – 3:0, “Арсенал” – “Шахтар” – 2:4, “Металург” Д – “Таврія” – 0:0, “Металіст” – “Динамо” – 1:2.
Молодіжний склад “Ворскли” переміг суперників із Кривого Рогу – 2:1. Обидва голи забив Громов.
Наступний матч “Ворскла” проведе на виїзді в Маріуполі, де 27 вересня зустрінеться з “Іллічівцем”.
“Зоря Полтавщини”, 8 стор., 22_09_09
Print Friendly, PDF & Email [1]