- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Запорука здоров’я і гарного настрою

На сьогодні в області діють 58 таких навчальних закладів, у тому числі 5 спеціалізованих, де займаються фізкультурою та спортом майже 20 тисяч дітей. Потім 1350 спортсменів вишикувалися на старті легкоатлетичного пробігу. Учасників змагань привітали голова обласної державної адміністрації Валерій Асадчев, його перший заступник Іван Близнюк, заступник голови обласної ради Петро Ворона, заступник міського голови Полтави Віталій Нікіпелов, начальник управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Віктор Пожечевський, начальник управління у справах сім`ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому Ігор Кислов, виконавчий директор Національного олімпійського комітету України Наталія Коваленко, олімпійський чемпіон, почесний громадянин м. Кременчука Володимир Кисельов.
Кращим працівникам фізичної культури і спорту були вручені грамоти облдержадміністрації, обласної ради, Полтавської міської ради та обласного відділення Національного олімпійського комітету.
Після урочистої частини головний суддя пробігу Сергій Чепіжний дав старт учасникам пробігу, серед яких був і голова облдержадміністрації Валерій Асадчев.
– Головне – не перемагати, а брати участь, – поділився він своїми враженнями відразу після фінішу. – Приємно бачити таку велику кількість любителів бігу. Учора я розім'явся, граючи години півтори у теніс, тому сьогодні був у належній формі. Такий пробіг у Полтаві проводиться вже не вперше. Вважаю, подібні змагання треба зробити постійними в області й загалом в Україні. Адже здоровий спосіб життя – це довголіття, гарний настрій і, врешті-решт, це здоров'я усієї нації.
Першими  на фініші були студенти Полтавської державної аграрної академії Сергій Лисенко – серед чоловіків – і Яна Янош – серед жінок. До речі, треті місця теж за представниками академії – Антоном Чепіжним і Мариною Шамрай. А другими призерами  стали Іван Іванов із Комсомольська і викладач Полтавського національного технічного університету імені Ю.Кондратюка Марина Носенко. Серед ветеранів переміг відомий спортсмен, полтавець Василь Дудніков.
– Інтрига у цих змаганнях зберігалася до самісінького фінішу, – розповів переможець забігу Сергій Лисенко. – Було нелегко, адже суперники сильні. Спочатку треба було відірватися від основної групи. Витримати високий темп допомогли постійні тренування.
Найстаршому учаснику забігу Валентину Позивайлу – 69 років, але і в цьому віці він не зменшує своїх навантажень.
– Бігаю із 1948 року, – каже він. – Цей вид спорту не потребує фінансових затрат, було б лише бажання. За свій вік пробіг понад 300 тисяч кілометрів. Займатимуся спортом і надалі.
Переможці та призери змагань отримали грамоти й кубки. А першій п'ятірці серед чоловіків та жінок і кращій трійці ветеранів вручили ще й грошові премії.
“Зоря Полтавщини”, 2 стор., 15_09_09
Print Friendly, PDF & Email [1]