- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Олег Березенко: “Працювати з дітьми – найбільше щастя”

А про те, що таке табірне життя, Олег Березенко дізнався у далекому 1966 році, коли вперше ще хлопчиком відпочивав у дитячому таборі “Юний математик” у селі Соснівці Гадяцького району. І так припала йому до душі романтика табірного життя, що не розстається з нею багато років.
Трудова біографія Олега Миколайовича різнопланова. Він працював директором Машівського та Гадяцького районних будинків культури, викладачем та заступником директора з практичного навчання Гадяцького училища культури ім. І.Котляревського, директором телерадіомовної компанії “Гадяч”. Але під час своєї літньої відпустки Олег Березенко знову поринав у вир табірного життя – очолював дитячий оздоровчий табір “Світанок”. Спочатку табір “кочував” по різних школах Гадяцького району і нарешті отримав постійну “прописку” у Вельбівці. На території місцевої сільської школи для табору було збудовано 22 дерев'яних та цегляних будиночки. У покращенні матеріальної бази “Світанку” велика заслуга його начальника Олега Березенка, а також голови районної ради Анатолія Цимбала, голови райкому профспілки працівників освіти і науки Галини Недвиги, інших небайдужих людей.
Олег Березенко неодноразово був керівником полтавської делегації дітей, які їздили відпочивати у Міжнародний дитячий центр “Артек”.
Не одна сотня студентів педучилищ та вишів пройшли педагогічну практику під керівництвом досвідченого педагога та мудрого керівника Олега Березенка, вчилися в нього любити й розуміти дітей, згуртовувати й зацікавлювати їх. Він у першу чергу дбає про якісне харчування юних відпочивальників, їхнє здоров'я та змістовне дозвілля.
За батьківським добрим прикладом освітню стежину обрала й донька Олега Миколайовича Ірина – нині вона навчається у Полтавському державному педагогічному університеті ім. В.Г.Короленка.
З 2005 року Олег Березенко очолив дитячий оздоровчий табір “Горизонт”. Разом із директором Гадяцької спеціалізованої школи-інтернату I–III ступенів ім. Є.Кочергіна Володимиром Беседою вони втілюють в життя багато цікавих ідей. Зокрема, ДОТ “Горизонт” розширив свої горизонти, й тепер у ньому відпочивають не тільки юні мешканці Полтавської області, а й діти з інших регіонів держави. За останні роки табір причепурився: в ньому з'явився новий гігієнічно-побутовий комплекс, 10 новеньких дерев'яних будиночків, реконструйовані їдальня та харчоблок, спальний корпус, замінене застаріле електрообладнання. Для туристичних походів придбали нові намети й інше знаряддя. Оздоровитися й відпочити дітям в “Горизонті” допомагає команда досвідчених педагогів, яку сформував Олег Березенко. Багатьох із них неодноразово нагороджували почесними грамотами обласної ради та облдержадміністрації, райкому профспілок працівників освіти та науки.
ДОТ “Горизонт” у 2005 році став колективним членом Всеукраїнської благодійної організації “Лелека”. Під час проведення конкурсу-огляду на кращу організацію оздоровлення та відпочинку дітей табір “Горизонт” за підсумками роботи був визнаний найкращим.
– Я щасливий, бо працюю з дітьми, – запевняє Олег Миколайович Березенко. І готується до нової табірної зміни.
“Зоря Полтавщини”, 2 стор., 8_09_09
Print Friendly, PDF & Email [1]