- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Серце закоханих” прикрашає Студентський сквер

З часом у сквері поставлять символічний “Граніт знань”. Оскільки навпроти парку розташований Художній музей ім. М. Ярошенка (Галерея мистецтв), згодом з’явиться й зображення митця.
Голова ради ректорів ВНЗ III–IV рівнів акредитації Полтавського регіону, депутат обласної ради, ректор ПНТУ імені Ю.Кондратюка Володимир Онищенко побажав студентам успішного навчання й змістовного дозвілля.
Кошти для оновлення скверу надав депутат Октябрської районної у м.Полтаві ради Олег Бєлоножко.
“Солодка” криза
Тетяна ГЛУШКО
“Зоря Полтавщини”
Цукрові заводи області порушували конкурентне законодавство – до такого висновку дійшли в Полтавському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України, дослідивши виробництво цукру, його оптову і  роздрібну реалізацію. “Ми зробимо все, щоб цукрові заводи діяли в межах законодавчого поля, – запевнив голова Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, депутат обласної ради Володимир Оніщенко. – Найближчими днями проти них порушимо справи”.
Одними з основних причин стрімкого подорожчання цукру нинішнього року Володимир Оніщенко назвав зменшення посівних площ цукрового буряку та дефіцит цукровиробництва.
Зараз полтавські заводи продають кілограм цукру за ціною від 4,70 до          5,80 грн. До реалізаційної ціни включено транспортні витрати, націнку оптовика, роздрібної мережі. Хоча значного здешевлення солодкого продукту навряд чи варто очікувати, великі роздрібні мережі все ж спробували знизити його вартість на 5–10%.
Єдина пральня на чотири лікарні
Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”
Вже кілька років поспіль медичні працівники дитячої, першої, третьої та п’ятої міських лікарень Кременчука нарікали на занедбаний стан пралень, які працюють без капітального ремонту по 30 і більше років. Обладнання в них також уже зносилося. У міськвиконкомі Кременчука вирішили, що було б значно раціональніше всі ці пральні об’єднати в одну, ніж ремонтувати порізно.
За словами першого заступника міського голови Кременчука Володимира Онищенка, реалізація такого проекту коштуватиме міському бюджету близько 1,5 млн грн. Водночас введення в експлуатацію об’єднаної пральні на базі дитячої лікарні дасть змогу мати щорічну економію у 2 млн грн. Значний економічний ефект має проект і в плані енергозбереження, адже тепер для роботи використовуватимуть електроенергію.
Такий довгоочікуваний подарунок лікарняні заклади отримають до кінця поточного року. Нині ж ремонтні роботи тривають. Старі вікна замінено на нові – пластикові, приміщення облицьовано плиткою, зроблено нові фундаменти під пральні машини. Найближчим часом буде встановлене й нове обладнання: сучасні пральні, сушильні та гладильні машини.
Для забезпечення пральні електроенергією знадобляться трансформатори великої потужності. Розв’язати цю проблему допоможуть енергетики. Голова правління ВАТ “Полтаваобленерго”, депутат обласної ради Володимир Чернявський відгукнувся на прохання міської влади і пообіцяв надати необхідну допомогу в повному обсязі.
Витік газу ліквідовано
Тетяна Алєксандрова
Журналіст
Кілька місяців тому мешканці сіл Плоске й Левенцівка Решетилівського району звернули увагу на підозрілі викиди з розвідувальної свердловини на пасовищі поміж селами. Довкола родовища відчувався різкий запах, а маслянисті виділення можна було помітити неозброєним оком.
Про сумнівну свердловину селяни розповіли на особистому прийомі закріпленому за районом депутату обласної ради Олегові Пустовгару. Він звернувся до голови облдержадміністрації Валерія Асадчева, керівництва обласного відділення Державної екологічної інспекції та Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Полтавській області з проханням розібратися в ситуації.
Спеціальна комісія, створена за дорученням заступника голови облдержадміністрації Сергія Ясинського, підтвердила факт витоку газу. Ліквідували його фахівці ГПУ "Полтавагазвидобування". Крім того, працівники підприємства законсервували свердловину та встановили постійний контроль за тиском газу.
Зоря Полтавщини? 2 cтор., 4._09._09
Print Friendly, PDF & Email [1]