- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Захищала” мати сина…

Усе почалося з того, що 29-річний Іван (ім'я змінене) вкотре звільнився з місць позбавлення волі. Повернувся у рідне село Світлогірське Кобеляцького району – і знову пиячив, порушував громадський порядок.
В.о. начальника Кобеляцького РВ ГУ МВС у Полтавській області Микола Подобрий розповів, що вперше молодика заарештували за вчинення дрібних крадіжок, вдруге – за крадіжки ліній електропередач, втретє потрапив за грати за нанесення тілесних ушкоджень.
Односельці негативно відгукуються про його родину. Іван проживав із матір'ю у старенькому будиночку, де не було ні світла, ні газу, ні води, ні навіть паркану. "Де б там ті гроші взялися, як вони і вдень, і вночі горілку пили", – говорить одна з мешканок Світлогірська. Через пиятику та неробство постійно тривали сварки з сусідами. Одна з мешканок села не витримала і написала на нього скаргу.
"Разів п'ять я приїздив до нього додому, але хлопець постійно переховувався, – говорить Віктор Тимцуник. – Того ранку я разом із громадським помічником дільничного Володимиром Силкою вкотре приїхав до порушника. Він був вдома, але, коли нас побачив, почав тікати городами".
Наздогнавши порушника, дільничний одягнув на нього наручники й повів до авто. І тоді побачив, що воно палає.
Поки дільничний наздоганяв утікача, мати Івана, яка була напідпитку, вийшла надвір і побачила міліцейську машину.
"У мене було трохи гасу і один сірник, – давала потім пояснення жінка. – Я відчинила дверцята, вилила пальне на килимок переднього сидіння і кинула туди запаленого сірника". Авто вмить загорілося, сталося коротке замикання електропроводки, запрацював стартер,  і машина рушила. Добре, що палаюче авто не вибухнуло й не трапилося іншої біди.
Тепер до відповідальності буде притягнуто і сина, і матір. Їх обох затримано. А Віктор Тимцуник дуже засмучений, що залишився без службового автомобіля, на якого чекав понад 20 років.
Село Світлогірське знаходиться за 30 кілометрів від Кобеляк, тож тепер цю відстань дільничному Тимцунику доведеться долати або ж попутним транспортом, або ж рейсовим автобусом. У Кобеляцькому райвідділі міліції залишилося на 14 дільничних інспекторів 5 служ-бових автомобілів.
“Зоря Полтавщини”, 4 стор., 2_9_09
Print Friendly, PDF & Email [1]