- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Осіння збиральна кампанія буде складною

Про формування регіональних ресурсів продовольчого зерна області у 2009–2010 маркетинговому році доповідав начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Сень. Він проінформував, що на даний час ранніх зернових у господарствах області намолочено 2 млн  140 тис. тонн. Повністю завершили роботу з формування тримісячного запасу продовольчого зерна в 23 районах області. Щоб не допустити дефіциту продовольчого зерна, в містах та районах області постійно відслідковується рух зерна, систематично уточнюються його баланси. Робота з формування регіональних і державних ресурсів продовольчого зерна триває.
Щодо осінньої кампанії по збору урожаю, то, як сказав Олександр Сень, вона буде складнішою, ніж торік. І якщо соняшнику і кукурудзи очікується зібрати на рівні минулого року, то прогнозований урожай цукрового буряку буде меншим. Втім, аграрії докладуть максимум зусиль, аби сільськогосподарський рік завершити успішно, запевнив доповідач.
Учасники колегії розглянули також питання про стан виконання Указу Президента України від 19.07.05 р. №1113/2005 "Про підготовку та участь спортсменів України в Олімпійських, Параолімпійських і Дефлімпійських іграх, Всесвітніх універсіадах, чемпіонатах світу та Європи". Начальник управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Віктор Пожечевський розповів про здобутки полтавських спортсменів на престижних міжнародних змаганнях, які проводилися останнім часом. Обговорювалися шляхи подальшого поліпшення спортивної інфраструктури на Полтавщині, що допомогло б готувати спортсменів високого рівня, здатних підкорювати європейські і світові вершини. Голова облдержадміністрації Валерій Асадчев запевнив, що з наступного року цьому приділятиметься більше уваги. Зокрема, планується, щоб у кожному із районів було не менше п'яти сучасних спортивних майданчиків. "Ми повинні дбати про здоров'я нації, – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Іван Близнюк, – люди, які займаються спортом, стають успішними політиками, управлінцями, бізнесменами".
Стурбованість учасників колегії викликали підсумки купального сезону 2009 року. Адже, за інформацією начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Михайла Андрусенка, порівняно з 2008 роком  зменшилася кількість загиблих у поточному році за червень–серпень на 5%, але допущено значне зростання загибелі дітей: з 2 випадків у 2008 році до 9 – у 2009-му. "Необхідно кожен з цих випадків детально проаналізувати і зробити відповідні висновки, щоб у подальшому запобігти трагедіям", – наголосив Валерій Асадчев.
З обговорюваних на колегії питань прийнято відповідні рішення.
“Зоря Полтавщини”, 1_09_09, 1 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]