- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Німецькі гостини українських дітей

Проживання, харчування та екскурсії оплачує німецька сторона. Дорогу до Німеччини, візи та страхові поліси оплачують батьки, інколи вдається знайти спонсорів.
Крім бургомістра та місцевої влади, свій внесок в організацію доброчинної справи роблять і мешканці містечка Штоках. Для юних гостей із Полтавщини готують спеціальний окремий будинок, де вони мешкають з європейським комфортом. Місцеві поліцейські цьогоріч організували для них подорож  великим катером по озеру Бодензеє й кумедне собаче шоу, а ще подарували на пам’ять по іграшковому слоненятку. Один із пекарів щоранку передавав дітям щойно випечені смачні булочки. Декілька родин запросили українських дітей на пікнік за місто. Жінка-депутат особисто від себе щодня посилала великий кошик свіжих фруктів. Члени клубу бабусь влаштували для дітей цікаві посиденьки, ще й подарували цілу валізу виплетених ними теплих шкарпеток. Місцева влада організувала незабутню екскурсію до сусідньої Швейцарії.
Ось таким чином бургомістр, депутати і жителі німецького містечка Штоках дбають про відпочинок наших дітей з обмеженими фізичними можливостями. Приклад, гідний для наслідування.
“Зоря Полтавщини”, 1_09_09, 1 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]