- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Матч виграли, але з турніру вибули

Зрозуміло, що його транслювали по телебаченню і гра проходила у пізній час, але причина, найімовірніше, – у вартості квитків, яка коливалася від 50 до 200 гривень.
Прагнення полтавців забити швидкий гол так і не було реалізоване. Португальці подовгу комбінували, контролюючи м'яч у центральній зоні. А на 20-й хвилині Кейррісон ледве не відкрив рахунок. Врятував "Ворсклу" Долганський. На 35-й хвилині шанс відзначитися мав Пейшоту. І знову врятувала майстерність полтавського голкіпера. Біло-зелені наполегливо шукали шляхи до воріт "орлів", але всі їхні намагання у першій половині зустрічі залишилися марними.
У другому таймі у "Бенфіки" на заміну вийшов Савіола, а у "Ворскли" – Безус, і гра помітно пожвавилася. Буквально у першій же атаці полтавці забили гол. Кулаков прокинув м'яч на хід Сачку, який, випередивши воротаря "Бенфіки", з розвороту сильно пробив під поперечину – 1:0. Але уже через десять хвилин Савіола "розписався" у воротах Долганського – 1:1. Втім, бажання полтавців виграти цю зустріч пропущений м'яч не зменшив. Вони великими силами пішли в атаку. Гол от-от назрівав. І нарешті на 73-й хвилині Кулаков подає з флангу, й Єсін з ходу "розстрілює" голкіпера "орлів" – 2:1. Далі полтавці темпу гри не збавляли, хоча збільшити рахунок їм не вдалося. Тож "Ворскла" виграла у "Бенфіки", але за сумою двох матчів вибула з подальшої боротьби у Лізі Європи.
У цьому матчі біло-зелені грали в такому складі: Долганський, Деспотовські, Даллку, Краснопьоров, Маркоскі (Чеснаков, 89), Кулаков, Сачко (Чічіков, 72), Цуррі, Медведєв, Ярмаш (Безус, 46), Єсін.
Після завершення зустрічі ми взяли бліц-інтерв'ю у гравців "Ворскли".
Дмитро Єсін: "Ми старалися реабілітуватися. І завдяки морально-вольовим якостям змогли це зробити. Тренер нас відмінно налаштував на гру, переконавши, що ця перемога нам потрібна".
Дебатік Цуррі: "Ми були пригнічені поразкою від "Бенфіки" у першому матчі. Настрій поліпшився після нічиєї з "Динамо". Тепер треба впевнено грати у чемпіонаті й виходити на європейську арену знову. Думаю, сьогодні своїм фанатам ми подарували невеличке свято. Наступного разу робитимемо менше помилок і не допускатимемо таких ляпів, як у Лісабоні".
Сергій Долганський: "Виходили на гру так, начебто не було першої зустрічі з "Бенфікою". Тоді ми старалися грати, але, пропустивши м'яч, посипалися. Треба було забути всі невдачі й вигравати. І в нас це вийшло".
Григорій Ярмаш: "Чотири голи відіграти важко. Хоча надія була, якщо забили б швидкий гол. Ми просто зобов'язані були зіграти достойно. У нас було одне завдання – виграти. І ми його виконали".
На післяматчевій прес-конференції наставник "ворсклян" Микола Павлов наголосив, що у цих двох матчах із "Бенфікою" – однією із найсильніших команд Європи – його підопічні отримали неоціненний досвід.
Що ж, побажаємо "Ворсклі" успішного виступу в Прем'єр-лізі й здобуття права грати у Лізі Європи у наступному сезоні.
“Зоря Полтавщини”, 1_09_09, 4 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]