- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Освітяни готові до навчального року

За словами освітян, якість освіти поліпшилася у порівнянні з минулими роками. Цьому сприяло розв'язання комплексу завдань: забезпечення сучасними технологіями, зміна навчальної програми, збільшення фінансування освітньої галузі.
Але разом із тим залишається багато нерозв'язаних проблем. Начальник головного управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Мирошниченко назвав основні з них. Зменшилася кількість школярів: цього року до занять приступить 136 тисяч учнів, що майже на п'ять тисяч менше, ніж минулого. Відтак малокомплектні сільські школи можуть закрити. Зокрема, у Кобеляцькому, Лохвицькому, Лубенському, Новосанжарському, Решетилівському та Шишацькому районах. Ще однією важливою проблемою є нестача шкільних автобусів у сільській місцевості. У деяких районах на кошти з місцевого бюджету не придбано жодного автобуса. Недостатній і рівень  комп'ютеризації.
Якщо у школах учнів не вистачає, то кількість вихованців у дошкільних закладах перевищує загальну кількість місць. Нині черги на влаштування в дитячий садок чекають майже 1,5 тисячі дітей. До навчального року планують відкрити шість нових закладів. У працюючих дитсадках необхідно покращити матеріально-технічну базу. Тим більше, що фінансування перебування дитини у дошкільному закладі збільшилося.
Нагальними залишаються питання поліпшення стану здоров'я дітей та учнівської молоді, подолання морально-духовної кризи в суспільстві.
У роботі обласної педагогічної конференції взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Асадчев, заступник голови обласної ради Петро Ворона.
”Зоря Полтавщини”. 3 стор., 28 серпня
Print Friendly, PDF & Email [1]