- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Прес-конференції

Коментуючи лозунг партії "Купуй своє – українське", Юрій Костенко зазначив, що "він передбачає три складові. Щоб купувати українське, треба спочатку його виробити, а щоб виробити, треба створити принципово інші умови для виробничої діяльності та не допустити до українського ринку так зване дешеве м'ясо, дешевий цукор чи дешеві чоботи".
Щодо своєї участі в майбутніх виборах Президента України, то лідер УНП заявив, що це вирішуватиме з'їзд Української Народної Партії.

Соборність – шлях до автокефалії
Юлія ДУМКА
"Зоря Полтавщини"
Бути чи не бути в Україні автокефальній церкві – такою була основна тема прес-інтернет-конференції, яку провів єпископ Полтавський і Кременчуцький Української Православної церкви (Київського патріархату) Федір. Під час спілкування з журналістами місцевих ЗМІ та інтернет-користувачами владика наголошував на тому, що український народ має своє автентичне походження, давню православну культуру, витоки якої сягають часів Київської Русі. Історичний факт хрещення Русі київським князем Володимиром Великим, на його переконання, дає українцям право мати свою помісну українську церкву.
На думку єпископа Полтавського і Кременчуцького Федора, офіційне визнання української автокефалії, в тому числі й на міжнародному рівні, – питання часу.
– Великою мірою це залежить від нас самих. Доки ми самі не об'єднаємось, нам ніхто не допоможе. Помісні церкви не визнають нашого патріархату, бо остерігаються тиску з боку Росії. Але, думаю, з часом усе вирішиться. Головне, щоб ми самі знайшли шляхи до об'єднання і порозуміння, – зазначив він.
Владика Федір висловив своє бачення наслідків візиту до України Патріарха Кирила, прокоментував ситуацію, що склалася навколо Свято-Миколаївської церкви села Веприк Гадяцького району, та відповів на інші запитання.
”Зоря Полтавщини”. 4  стор., 28 серпня
Print Friendly, PDF & Email [1]