- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Знамення перемоги

Спочатку на місці, де напередодні Полтавської битви  дислокувалися козаки, планували звести невеликий меморіал, але згодом вирішили, що українські вояки – на чиєму боці вони не воювали б – заслуговують на більше. Так виник задум будівництва церкви, тим більше, що храм тут уже колись був.
Символічно, що освячення хреста відбулося в День Незалежності України. На цьому наголосив єпископ Полтавський і Кременчуцький Федір (УПЦ КП), який освятив хрест і відправив святкову літургію.
– До пришестя Христового на землю на хресті карали найбільших злочинців, але відтоді, як Спаситель був розіп'ятий заради спасіння людства, хрест став символом перемоги над гріхом, над смертю. І те, що нині, у 18-ту річницю незалежності України, ми піднімаємо хрест, є знаменням нашої перемоги і ознакою Божого благословення українського народу і держави, – сказав єпископ.
Освячений хрест встановили на каплиці. Завершення будівництва і відкриття меморіального комплексу заплановане на Покрову (14 жовтня). Частиною меморіалу в перспективі повинен стати музей козацької слави, ідея зведення якого обговорюється, як і курган Слави, козацьке село неподалік поля Полтавської битви й ще низка історико-культурних об'єктів.
”Зоря Полтавщини”. 1 стор., 28 серпня
Print Friendly, PDF & Email [1]