- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Футбол

До столиці Португалії полтавська команда прибула з усіма зовнішніми атрибутами футбольного клубу європейського рівня: на спеціально замовленому комфортабельному літаку “Боїнг”, поселилася в п’ятизірковому готелі, а тренерам за кошти клубу були закуплені дорогі вихідні костюми. Єдине, чого бракувало “Ворсклі”, – досвіду виступів у єврокубках, востаннє вона брала в них участь дев’ять років тому й програла, до речі, теж португальському клубу “Боавішта”.
І все ж сподівання на благополучний результат у Лісабоні були, адже саме українські команди “Металіст” і “Шахтар” перемагали тут “Бенфіку” в минулому та позаминулому роках. Ці сподівання “Ворскла” підтверджувала добротною командною грою рівно півгодини. А на 31-й хвилині двоє захисників та воротар гостей не впоралися з моторним Ді Марією, котрий відкрив рахунок, – 1:0. Ще до перерви він міг би стати розгромним, однак Долганський у кількох моментах рятував свою команду від неминучих голів.
Зате в другому таймі господарі потішили себе і майже 35 тисяч глядачів на трибунах стадіону “Ештадіу да Луж” трьома голами Кардосо (54, з пенальті), Савіоли (57), Велдона (77).
Судячи з усього, завтра в повторному матчі у Полтаві “Бенфіка” здобуде путівку до групового турніру Ліги Європи, а заодно отримає і преміальні – один мільйон євро. Справа, зрештою, не в грошах, а в тому, що європейський футбол на стадіоні “Ворскла” ми знову побачимо щонайменше через рік. А щоб прощання з ним не було дуже сумним, хотілося б побачити результативну гру “Ворскли” у повторному поєдинку. Позаяк перемога навіть із мінімальним рахунком матиме значення для рейтингу українських команд в європейській класифікації.
У Лісабоні за “Ворсклу” виступали: Долганський, Даллку, Краснопьоров, Деспотовські, Маркоскі (Чичиков, 87), Кулаков, Цуррі, Сачко (Янузі, 46), Медведєв, Ярмаш (Безус, 60), Єсін.
Результати інших матчів з участю українських клубів: “Металург” Д – “Аустрія” – 2:2, “Штурм” – “Металіст” – 1:1, “Сівасспор” – “Шахтар” – 0:3. Вчора “Шахтар” удома приймав турецьку команду, а завтра відбудеться решта повторних поєдинків: донецький “Металург” гратиме у Відні з “Аустрією”, а “Металіст” у Харкові – зі “Штурмом” із Граца.

Незручний суперник
Анатолій МАГДИНИЧ
Журналіст

Схоже, “Ворскла” й справді стала незручним суперником для київського “Динамо”. Досить згадати минулорічну бойову нічию у Полтаві  або ж безкомпромісний поєдинок за Суперкубок України, в якому столичний клуб узяв гору лише завдяки футбольній лотереї, тобто по пенальті.
Принциповим видався й матч минулої неділі. Причому господарів поля аж ніяк не вибив із колії одинадцятиметровий штрафний удар, реалізований Милевським уже на 7-й хвилині. Застосувавши пресинг, “ворскляни” примусили “динамівців” не тільки захищатися, а й помилятися. Одна з таких помилок на 16-й хвилині призвела до того, що ніким не прикритий Сачко отримав у штрафному майданчику чудовий пас від Ярмаша і з розвороту влучно пробив у дальній від Шовковського кут воріт – 1:1.
Загалом у цій зустрічі певна перевага була на боці гостей, але вони нічого не могли вдіяти з надійно граючим захистом “Ворскли”. Та й інші футболісти полтавської команди діяли чітко і злагоджено, час від часу відповідаючи гострими контратаками. У попередніх турах “Динамо” легко забивало суперникам по 5–6 м’ячів і явно було не готове до такого впертого супротиву. Про що свідчить і статистика: шість попереджень – у “Динамо” й одне – у “Ворскли”. Заради справедливості варто зазначити, що фортуна теж сприяла господарям поля – наприкінці матчу потужний удар Нінковича відбила поперечина воріт Долганського. В цілому ж нічийний рахунок можна вважати закономірним.
“Ворскла” грала в такому складі: Долганський, Краснопьоров, Медведєв, Ярмаш, Даллку (Чеснаков, 75), Кулаков, Цуррі, Деспотовські, Маркоскі (Янузі, 90), Сачко (Безус, 70), Єсін.
Результати решти матчів: “Іллічівець” – “Таврія” – 2:2, “Арсенал” – “Карпати” – 0:0, “Металург” Д – “Металург” З – 3:0, “Оболонь” – “Дніпро” – 1:0, “Зоря” – “Закарпаття” – 2:0, “Кривбас” – “Чорноморець” – 2:3.
Матч “Металіста” з “Шахтарем” перенесено на 23 вересня.

На переможців чекає чвертьфінал
Данило БІЛОДІД
Журналіст

Досить несподіваними виявилися підсумки жеребкування 1/8 фіналу Кубка України. Уже на цій стадії зустрінуться “Динамо” і “Металіст”. А ось “Шахтарю” дістався чи не найслабкіший суперник із усіх, що були, – друголігова “Єдність” із Плисок, що на Чернігівщині. Загалом же пари такі: “Волинь” – “Кривбас”, “Фенікс-Іллічівець” – “Дніпро”, “Сталь” – “Оболонь”, “Кримтеплиця” – “Металург” З, “Єдність” – “Шахтар”, “Таврія” – “Іллічівець”, “Металург” Д – “Карпати”, “Металіст” – “Динамо”.
На цій кубковій стадії переможець визначиться з одного матчу. Поєдинки 1/8 фіналу Кубка України відбудуться 12 вересня ц.р. на полях, вказаних у парах першими.
“Зоря Полтавщини”, 26 серпня, 4 стор.

Print Friendly, PDF & Email [1]