- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Ужинок” лохвицьких правоохоронців

Молодики вже збиралися їхати зі “здобиччю” додому, аж тут нагодилися правоохоронці. У зловмисників вилучили 6 каністр ємністю по 20 літрів, кожна з яких була наповнена конденсатом, а також гумовий шланг, за допомогою якого вони і викачували продукт. Порушено кримінальну справу за фактом крадіжки.
Наступним епізодом стало виявлення обгорілої машини ВАЗ-2121 без державних номерних знаків. Неподалік правоохоронці помітили відвід, зроблений із гідравлічного шланга з кульковим краном. Відвід довжиною 87 метрів був прикопаний на глибині 20–25 см і “підключений” до конденсатопроводу “Яхники – Качанове”.
Через деякий час міліціонери знайшли і власника машини, він перебував у лікарні з численними опіками. Ним виявився 51-річний мешканець селища Червонозаводське. Чоловік зізнався у скоєній крадіжці і підтвердив версію правоохоронців про те, що загорання машини сталося під час перекачування газоконденсату. За даним фактом теж порушена кримінальна справа.
А от найрезонанснішим було викриття підпільного цеху для перегонки нафтопродуктів. Мешканець Лохвиці, 1958 р. н., який раніше уже відповідав перед законом за подібні протиправні дії, знову організував удома безперервний конвеєр по виготовленню пального.
Під час санкціонованого обшуку міліціонери вилучили ємності для заливу нафтосировини, плити для нагріву ємностей, охолоджувач, відвідні шланги та ємності для збирання виготовленої продукції. Окрім цього, була уже й готова до продажу продукція – 560 літрів дизельного пального, яке зберігалося у бочках та каністрах.
На “умільця” вдалося вийти завдяки тому, що спершу виявили саме “джерело”, звідки він черпав конденсат. Працівники охорони нафтопроводів під час чергового обходу території помітили врізку в нафтопровід “Гнідинці – Глинськ”. Це і було місце, звідки власник цеху незаконно викачував конденсат. Нині йому висунуто обвинувачення у крадіжці та організації підпільного цеху з виробництва пального.
“Зоря Полтавщини”, 26 серпня, 4 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]