- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Сирота при живих батьках

Трішки адаптувавшись там, дівчинка сказала, що звуть її Надя, і на пальцях показала, скільки їй років – п’ять. Правоохоронців здивувало те, що на той момент в області жодного звернення до міліції про зникнення дитини не надходило. Тож дівчинку відправили до обласного притулку для дітей “Любисток”.
Медична сестра дитячого закладу Ганна Классен розповіла, що Надійка була дуже брудна, тривалий час не купана, одяг дуже зношений, його довелося утилізувати. “Вона була, як звірятко, усього боялася, а коли ввімкнули телевізор, то ледь не отримала шок. Ми зробили висновок, що телевізора дитина ніколи не бачила. При першому медичному огляді в неї виявили інфекційні захворювання на шкірі. Коли дівчинка трохи оговталася, то розповіла, що її привезла у Полтаву бабуся, наказала сидіти на лавці, а потім її забере якась тьотя”.
Більше інформації не отримав ніхто. Дівчинка не знає ні свого прізвища, ні адреси проживання. На запитання про маму Надійка відповіла, що “мабуть, десь п’яна спить”.
Нині дитина намагається спілкуватися з іншими дітьми закладу та гратися. У притулку говорять, що з дівчинкою мало займалися, адже в неї не розвинена моторика, вона погано говорить, не має уявлення про свій день народження тощо.
А правоохоронці тим часом намагаються знайти батьків напризволяще покинутої дитини. Усіх, хто її впізнав, прохають повідомити міліцію за телефонами: 51-74-95 або 102.
“Зоря Полтавщини”. 18 серпня, 4 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]