- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Корпоративна інформаційна система

Загалом же автоматизовані системи управління виробництвом на заводі з’явилися ще тридцять років тому. Першим і єдиним керівником такого відділу впродовж усього цього часу є досвідчений інженер і ентузіаст своєї справи Олександр Кремінь. Уже за перший рік роботи вдалося створити відділ автоматизованих систем управління, куди прийшли працювати його однодумці, котрі взялися довести заводчанам, що автоматизоване управління є цілком реальним і ефективним. Свідченням їх результативної роботи стали прибудова до адміністративного корпусу і сучасна техніка, яку закупили для відділу.
“Нині всі важливі деталі виробничого процесу керуються системою автоматизованого управління, – розповів Олександр Кремінь. – Планувальники у цехах та підрозділах отримали у своє розпорядження електронний документ, що стосується двох базових напрямів – підготовки виробництва та управління виробництвом. Простіше кажучи, що і як виготовляти та що для цього потрібно. Наприклад, якщо задати автоматизованій програмі тип колеса, обода чи диска, які потрібні для випуску, їхню кількість, то ви отримаєте інформацію про замовлення, спеціалізацію та чисельність працівників, які залучаються для роботи на лінії під час виготовлення заданого виду продукції, зазначається навіть необхідна марка металу. В цілому автоматизовані системи управління охоплюють різні складові виробничого процесу – бізнес-план, план-графік випуску конкретного виду продукції, облік руху матеріальних цінностей на складах, управління ресурсами.
Варто згадати також, що завдяки цій системі вдалося уникнути зайвого розширення виробничого персоналу заводу. Незважаючи на збільшення номенклатури випуску коліс, кількість робітників залишалася на попередньому рівні, а це – економія коштів підприємства”.
Варто додати, що на підприємстві Кременчука створено сучасну комп’ютерну мережу, яка включає кожну ділянку роботи колісного заводу, і це покладає на колектив відділу серйозну відповідальність за її технічне забезпечення. Трапляються й несподівані завдання. Зокрема, навесні фахівцями відділу запроваджено систему безготівкового розрахунку за харчування з використанням внутрішніх електронних карток. Тож попереду – тільки рух уперед.
“Зоря Полтавщини”. 18 серпня, 3 стор.
Print Friendly, PDF & Email [1]